Aktualitātes
10.05.2022

Maskavas dārzam atjaunos vēsturisko nosaukumu – Latgales parks

Komentē
0

Pirmdien, 9. maijā, Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja atbalstīja priekšlikumu pārdēvēt Maskavas dārzu par Latgales parku. Tādējādi parks atgūs vēsturisko nosaukumu, vēsta informācija domes interneta vietnē.

Maskavas dārzs atrodas teritorijā starp Mazā Krasta, Maskavas, Balvu un Kojusalas ielām, tā platība ir 6,2 ha. Parku bijušās dārzniecības teritorijā sāka ierīkot 1937. gadā pēc latviešu daiļdārznieka un ainavu arhitekta Andreja Zeidaka projekta. Tolaik tika iestādīti koki, krūmi un izveidots bradājamais baseins un bērnu rotaļu laukums. Parka vēsturiskais nosaukums bija Latgales dārzs, kas tika pārsaukts par Maskavas dārzu 1945. gadā. 1965. gadā parka teritorijā tika uzbūvēta Sporta manēža un iekārtota autostāvvieta.

Lēmumprojekts vēl jāapstiprina Rīgas domei, bet divu mēnešu laikā pēc tam parkā tiks nomainītas norādes uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!