Aktualitātes
22.12.2020

Maskavā ar zilām apakšbiksēm rokās aizturēts režisors Vitālijs Manskis

Komentē
0

22. decembrī Maskavā un vairākās citās Krievijas pilsētās notika piketi Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļņija atbalstam, kurš publikācijās tiešsaistē atklājis Krievijas Federālā drošības dienesta saistību ar savas slepkavības mēģinājumu. Pie drošības dienesta ēkas Maskavā protesta laikā aizturēts arī Latvijā dzīvojošais krievu režisors Vitālijs Manskis.

Kā vēsta "Radio Svoboda" un liecina feisbukā publicētais režisora Askolda Kurova video, Manskis aizturēts stāvam ar zilām vīriešu apakšbiksēm rokās. Dienu iepriekš, 21. decembrī, Aleksejs Navaļņijs tiešsaistē publicēja video, kurā, izliekoties par Federālā drošības dienesta pārstāvi, sarunājas ar vienu no savas slepkavības mēģinājumā iesaistītajiem. Tajā atklāts, ka inde "Novichok", ar kuru Navaļnijs tika saindēts augustā lidojuma laikā no Sibīrijas uz Maskavu, uzklāta uz krievu opozicionāra apakšbiksēm.

Kā noprotams no tiešsaistē publicētā video, Manski aiztur un pratina divi policisti, savukārt video paraksts liecina, ka režisors aizvests uz vietējo policijas iecirkni.

[Papildināts 16:33] Kā liecina video Vitālija Manska feisbuka lapā, režisors ir atbrīvots, taču policija konfiscējusi viņam piederošās apakšbikses.

Vitālijs Manskis zināms kā skaļš Krievijas valdošā režīma un prezidenta Vladimira Putina kritiķis. Starptautisku atzinību guvusi viņa filma "Putina liecinieki", kas dokumentē Putina nākšanu pie varas Krievijā. Kopš 2014. gada režisors dzīvo un strādā Rīgā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!