JFL un ¼ Satori portāls
27.10.2008

Manfrēds Stīgers: Globalizācija. Ļoti saistošs ievads

Komentē
0

Manfrēds Stīgers. Globalizācija: Ļoti saistošs ievads
No angļu valodas tulkojusi Maija Veide
Redaktore: Antra Neilande
Mākslinieks: Dagnis Skurbe
Korektors: Dainis Leinerts
ISBN 978-9984-39-618-7
 

Jēdzienu „Globalizācija” mūsdienās piesauc ļoti bieži. Milzīgs skaits zinātnieku un politisko aktīvistu to lieto, lai aprakstītu ekonomiskus, politiskus, kultūras, ideoloģiskus un vides procesus, kas pēdējo dažu desmitu gadu laikā arvien intensīvāk skar mūsu planētu. Šajā „Ļoti saistošajā ievadā” Manfrēds Stīgers skaidro gan daudzveidīgās globalizācijas dimensijas, gan arī apskata argumentus, vai globalizācija būtu jāuzlūko kā „laba” vai „slikta” norise, tādējādi skarot jautājumu, par ko tik plaši tiek diskutēts studentu auditorijās, sapulču zālēs un vienkāršu ļaužu sarunās.

 

Par autoru

Manfrēds Stīgers (Manfred B. Steger) ir viens no pasaulē vadošajiem domātājiem par globalizācijas tēmām; Globālo studiju profesors un Akadēmiskais direktors Karaliskajā Melburnas Tehnoloģiju Universitātes (RMIT) Globālisma institūtā. Viņa pētīto tēmu lokā līdz ar globalizāciju ir mūsdienu ideoloģijas, nevardarbība Ziemeļu un Dienvidamerikā, Āzijā, Eiropā, Tuvajos Austrumos, Āfrikā un Austrālijā. Manfrēds Stīgers ir daudzu pētījumu un lekciju autors, darbi līdz šim apkopoti 14 grāmatās, kā arī publikācijās kopkrājumos un lielākajos zinātniskajos izdevumos visā pasaulē. Par pētījumu „Globālisms: Jaunā tirgus ideoloģija” (2002) saņēmis Maikla Haringtona balvu no Amerikas Politikas zinātņu asociācijas; ir daudzu pētniecības centru un organizāciju dalībnieks un padomdevējs.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!