Foto: Anna Andersone
 
Aktualitātes
09.03.2019

Foto: "Mana dzīve – mana izvēle!" Rīgā noticis trešais Sieviešu solidaritātes gājiens

Komentē
0

Piektdien, 8. martā, kad visā pasaulē atzīmē Sieviešu dienu, Rīgā jau trešo gadu notika Sieviešu solidaritātes gājiens, kas šoreiz aicināja iestāties par izvēles brīvību.

Gājiens sākās pie Saeimas ēkas, kur sanākušos uzrunāja resursu centra sievietēm "Marta" vadītāja Iluta Lāce, publiciste Linda Curika, kā arī dzejniece un Latvijas PEN vadītāja Inga Gaile, kura savā uzrunā uzsvēra, ka dzimumu līdztiesība nav tikai sieviešu nepieciešamība: "No tā, ka sabiedrībā tiek veicināta dzimumu līdzvērtība, ieguvēji ir visi, neatkarīgi no dzimuma, nacionalitātes, ādas krāsas vai seksuālās orientācijas. Cilvēks, kurš zina, ka viņš vai viņa ir vērtība, neatkarīgi no tā, vai viņš atbilst stereotipiskām dzimuma lomām vai ne, tāds cilvēks ir spējīgs uz empātiju pret sevi un apkārtējiem, tāds cilvēks ir spējīgs gan radīt atbilstoši savai būtībai, gan dalīties radītajā ar apkārtējiem."

Šīgada gājiena tēma bija izvēles brīvība, un tā rīkotāji vērsa sabiedrības un likumdevēju uzmanību uz jautājumiem: vai izvēle kļūt par amatpersonu ir izvēle ikdienā saskarties ar pazemojošiem komentāriem? Vai izvēle kļūt par kāda laulāto partneri ir izvēle nekad neteikt nē? Vai izvēle runāt skaļi par sev svarīgām lietām ir izvēle saņemt pretējus viedokļus pārstāvošo uzbrukumus? Ar savu pieredzi, esot sievietei vadošā amatā, dalījās arī vairākas politiķes.

Tāpat uzmanība tika pievērsta vardarbībai pret sievietēm, sievietes tiesībām lemt par savu reproduktīvo veselību, seksismam un citiem aktuāliem un neatrisinātiem problēmjautājumiem. Gājienā piedalījās vairāk nekā 150 cilvēku, gan sievietes, gan vīrieši, un izskanēja tādi saukļi kā "Mana dzīve – mana izvēle!", "Sievietes var pašas lemt!", "Feminisms nav lamu vārds!", "Sieviešu tiesības ir cilvēktiesības!", "Кухня, мода – не свобода!", "My body – my choice!" un citi.

Piedāvājam ieskatīties gājiena norisē:

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!