Aktualitātes
15.12.2021

Mākslinieki Katrīna Neiburga un Andris Eglītis veidos instalāciju no eglītēm

Komentē
0

No 26. decembra līdz 9. janvārim koncertzāles "Latvija" apmeklētājiem būs iespēja nokļūt "Biežņā" – mākslinieku Katrīnas Neiburgas un Andra Eglīša veidotā telpā-instalācijā.

"Pašsaprotami, ka svētku laikā, gadumijā visapkārt veidojas biežņa. Drūzmējas ēdiens uz galdiem, drūzmējas cilvēki veikalos un pasākumos, drūzmējas arī svētku simboli – egles, no meža plašumiem nonākot pavisam ierobežotas platības telpās," norāda mākslinieki, kuri instalācijā reflektē par "drūzmēšanos, kurai cauri sava mūža garumā iet egle. No maza, koši zaļa un "daudzsološa" stādiņa podā līdz… Sausam kokmateriālam, ar ko tik ļoti lepojamies un kurš šobrīd ir zelta vērts."

"Ventspilī veidotā egļu instalācija "Biežņa" ir kā salidojums. Dažādu paaudžu un vecuma, ķermeņa formu un izmēru priežu dzimtas ģints koku satikšanās jeb sadrūzmēšanās pilsētas centrā uz kādu ļoti īpašu notikumu," atklāj Katrīna Neiburga.

Arī apmeklētāji būs aicināti piedalīties "Biežņas" veidošanā. Proti, no 26. decembra pie ieejas "Biežņā" (no koncertzāles brīvdabas skatuves puses) atradīsies savu mūžu nokalpojušo eglīšu savākšanas punkts. Ikviens ir aicināts nest eglītes, kas jau pavadījušas svētkus kādā ģimenē vai kolektīvā, tādējādi audzējot biežņu, kas atrodas koncertzāles iekšpusē. Atnestās eglītes ik dienu papildinās instalāciju.

"Biežņas" noslēgumā, 8. un 9. janvārī, ar vairākiem koncertiem pirmatskaņojumu Latvijā piedzīvos komponista Maikla Gordona darbs "Timber" perkusionistu ansambļa "Koksnes sekstets" jeb Guntara Freiberga, Mikus Bāliņa, Elvija Endeļa, Ernesta Mediņa, Reiņa Tomiņa un Edgara Zaura izpildījumā. Ar šī skaņdarba atskaņojumu Latvijā aizsāksies "Gordoniāde" – četru komponista skaņdarbu cikla atskaņojums dažādos kontekstos ilgākā laika periodā, koncertzālei "Latvija" sadarbojoties ar procesuālās mākslas izstādi "Savvaļa" un festivālu "Zemlika".

Plašāka informācija par gaidāmajiem koncertiem "Biežņā", tā dalībniekiem un biļešu tirdzniecību drīzumā sekos koncertzāles "Latvija" mājaslapā.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!