Aktualitātes
17.01.2020

Mākslīgais intelekts pabeigs Bēthovena Desmito simfoniju

Komentē
0

Gaidot Bēthovena 250. dzimšanas dienu, kas visā pasaulē tiks svinēta šogad, muzikologi un programmētāji sākuši darbu pie mākslīgā intelekta programmas, kas pabeigs Bēthovena Desmito simfoniju, ziņo "Euronews".

Nepabeigto skaņdarbu Bēthovens sāka komponēt reizē ar Devīto simfoniju, kas iekļauj arī labi pazīstamo "Odu priekam", taču pēc komponista nāves 1827. gadā tika atrastas tikai atsevišķas piezīmes un iecerētā skaņdarba uzmetumi.

Kā norāda pētnieki, pirmās mākslīgā intelekta radītās versijas bijušas mehāniskas un monotonas, taču jaunākais veikums esot daudzsološāks.

Mākslīgais intelekts tiek trenēts, atskaņojot fragmentus no Bēthovena darba un liekot tam improvizēt turpinājumu. Pēc tam jaunradītie fragmenti tiek koriģēti, lai atbilstu Bēthovena stilam.

Līdzīgi projekti īstenoti arī iepriekš, piemēram, "Huawei" radītais mākslīgais intelekts pabeidza Šūberta Astoto simfoniju, par savu veikumu gan saņemot pretrunīgas atsauksmes.

Mākslīgā intelekta radītās Bēthovena Desmitās simfonijas versijas pirmatskaņojums orķestra izpildījumā notiks 28. aprīlī komponista dzimtajā Bonnā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!