Ar bērniem
30.01.2018

Mākslas telpā "Zuzeum" notiks cirka izrāde bērniem

Komentē
0

Rīgas cirks sezonas turpinājumā piedāvā izrādi pašiem mazākajiem skatītājiem - ar izrādi "Krustām šķērsām" Rīgā viesosies zviedru cirka apvienība "Kompani Giraff".

Divi cirka mākslinieki uz skatuves rada dzīvās skulptūras, savukārt nedzīviem priekšmetiem, piemēram, spainim un slotai, viņi liek "atdzīvoties". Lai to panāktu, nepieciešama liela koncentrēšanās un pat maģija. Brīžiem mākslinieki paši ir pārsteigti – kur viņi atrodas? Varbūt iekšā milzīgā krāsu spainī? Slepenajā istabā? Vai apburtā mežā? Iztēle dod iespēju no nekurienes nokļūt "kautkurienē" un visparastākajās lietās ieraudzīt neparasto.

Izrāde "Krustām škērsām" (Tvärslöjd) tapusi 2015. gadā un ar panākumiem izrādīta ne tikai Zviedrijā, bet daudzviet Eiropā un citur pasaulē, piemēram, Ķīnā. 

Izrādes veidotāji – "Kompani Giraff" ir Stokholmā mītoša laikmetīgā cirka apvienība, kuras darba pamatā ir aizrautība ar kustību, dzeju un maģiju. Izrādē "Krustām šķērsām" piedalās cirka mākslinieki, kas ir īsti meistari tādās disciplīnās kā stāvēšana uz rokām, žonglēšana un akrobātika.

Dženija Sodu (Jenny Soddu) ir akrobāte, kura savā radošajā darbībā meklē iespējas, kā apvienot objektu manipulāciju ar stāvēšanu uz rokām. Viņa izmanto klauniem raksturīgo naivo un brīvo izteiksmes veidu, ko arī šoreiz redzēsim uz skatuves. Iespējams, Dženija ir vienīgā Zviedrijas māksliniece, kurai ir cirka studiju bakalaura un klaunādes maģistra grāds. Šīs zināšanas un arī agrākā pieredze vingrošanā un dedzīgā aizrautība ar dažādiem fiziskiem trikiem devusi iespēju māksliniecei strādāt ar visdažādākajām auditorijām un dažādākā formāta izrādēm visā pasaulē.

Džuljeta Birkelande (Julietta Birkeland) apgūst cirku jau kopš 15 gadu vecuma: sākumā Stokholmā, tad Parīzē, bet vēlāk Briselē. Kopš studiju pabeigšanas 2012. gadā māksliniece uzstājusies daudzviet pasaulē gan kā gaisa akrobāte, gan kā žongliere. 

Odrija Fišere, Rīgas cirka programmas kuratore: ""Rīgas cirks" šogad atzīmē 130 gadu jubileju. Cirks mainās, taču bērni nemainīgi ir un būs ļoti svarīga cirka auditorija. Ja nu šī būs kādam bērnam pirmā cirka izrāde – ļoti labs sākums, bet visiem pārējiem "Krustām šķērsām" ir brīnišķīga iespēja pārliecināties, ka mūsdienu cirks spēj aizraut, pārsteigt un galvenais – tajā ir labs stāsts, kas paliek ar skatītāju arī pēc izrādes."

Izrādi "Krustām šķērsām" skatītāji varēs redzēt sestdien, 10. martā plkst. 11.00 un 15.00 "Zuzeum" telpās, Lāčplēša ielā 101, Rīgā.

Izrādes garums: 30 minūtes. Ieteicamais skatītāju vecums: bērnudārza un sākumskolas vecuma audzēkņi, sākot no 3 gadiem. Izrādē netiek izmantota sarunvaloda.

Biļetes uz izrādi no šodienas pieejamas "Bilesuserviss.lv".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!