Pack
pirms 6 gadiem
Es ļoti ceru, ka autore turpinās šo rakstu ar tiem praktiskajiem piemēriem ko viņa ir darījusi lai šie atkritumi nebūtu. Es kaut kā neredzu šo iespēju, ja vien neveido kompostu mājās.... Kur likt banānu mizas? Kur likt plastmasu kuru nedrīskt likt plastmasas konteinerā?? KO darīt ar jogurta paciņu, kurai follijs iekšpusē? Vai es šeit nepareizi domāju par šķirošanu, jo par tās nozīmi nedzirdēju rakstā....kā tad tas ir paveicams, par ko autore runā?? Lūgums skaidrot ar nākamo rakstu... Tikai nesakiet: "Nepērc neko", tas gan būs sūds uz kociņa ko drīkstēšu nelaizīt.

Lelde Pfafrode
pirms 6 gadiem
Bet kāpēc ir tik ļoti vajadzīga jogurta paciņa ar foliju iekšpusē? Vai jogurtā ar foliju iekšpusē un patērēšanā un komfortā vispār ir dzīves jēga, ja paskatās uz radītajiem netrūdošu atkritumu kalniem? Nupat iegādājos kefīra kultūru, gatavošu kefīru mājās.

Raksta jēga tiešām ir mazāk patērēt. Nevis nepirkt neko, bet pirkt to, kas tiešām vajadzīgs.

Apsvēršu ātrā komposta tvertnes iegādi.

Hičenss
pirms 6 gadiem
Sorī, bet kopš momenta, kad ir kaut viens bērns jebkāda formāta dabas saaudzēšana zaudē jēgu.

Baiba Petrenko
pirms 6 gadiem
Šī apgalvojuma formulējums ir par daudz dramatisks ("jebkāda formāta.. zaudē jēgu"), jo mainīt savu rīcību uz labu vajadzētu arī tad, ja nav izredžu uz jēgu. Taču es saprotu, kas ar to ir domāts. Man piedzima bērns pirms apzinājos savu atbildību, būtībā tas notika viņa ierosmē. Ekoloģiskie argumenti ir daļa no lēmuma, kāpēc turpmāka mūsu ģimenes paplašināšana notiek adopcijas procesā.

Elizabete Lukšo-Ražinska
pirms 6 gadiem
Manuprāt, zero waste ir labs veids, kā pievērst sabiedrības un augstākstāvošo uzmanību šai problēmai, bet ne risinājums. Protams, arī labs veids, kā tīrīt sirdsapziņu. Bet vispār ļoti patika šis stāsts.

Ilze no Zemgales
pirms 6 gadiem
Dzīvojot pilsētā dzīvoklī ļoti interesē kā rīkoties ar pārtikas atkritumiem-mizām, tējas maisiņiem, kafijas biezumiem, novītušām puķēm?

Paula Jansone
pirms 6 gadiem
Ir iespējams iegādāties ātros kompostētājus - bio.atkritumu tvertnes, kas gan nav ļoti lēts prieks (apt. 400 eiro), taču visu izmesto pārstrādās zemē, kuru pa taisno vari likt podā un stādīt nevīstošās puķes :)

Baiba Petrenko
pirms 6 gadiem
Tā ir būtiska problēma, ko mums visiem vajadzētu kolektīvi risināt. Es krāju organiskos atkritumus saldētavā un reizi mēnesī aizvedu uz vecāku mājām, dārza komposta kaudzi. Zinu, ka citi veido kompostu turpat dzīvoklī. Ja nekas no tā nav iespējams, var vērsties pie pašvaldības, lai rosinātu veidot kopīgu organisko atkritumu savākšanas servisu.

Antonija Skopa
pirms 6 gadiem
Tas šķiet visai radikāls solis (apsveicams, protams), bet ko tu ieteiktu darīt cilvēkam, kas gribētu spert kādu pussoli?

Ieva Matjola
pirms 6 gadiem
es vēl esmu tālu no bezatkritumu dzīves, bet atklāju, ka mājas tīrīšanai daudz efektīvāk un lētāk ir izmantot etiķi, sodu un citus dabīgus līdzekļus, kas palīdz izvairīties no plastmasas pudeļu rindas virtuvē un vannas istabā

Baiba Petrenko
pirms 6 gadiem
Es ieteiktu sākt ar atteikšanos no vienreizējas lietošanas priekšmetiem: iegādāties tērauda ūdens pudeli, kurā ņemt ūdeni no mājām, darba, kafejnīcā, vairāklietojamo līdzņemamo kafijas krūzi, atteikties no salmiņa kokteilī, pēc iespējas izvairīties no maisiem iepērkoties. Izvēlēties tādus ikdienā lietojamus priekšmetus, kuri rada mazāk atkritumu, piemēram cietās ziepes šķidro ziepju vietā (pēc kurām paliek pudele). Bet galvenais - domāt līdzi.

Ilmārs Šlāpins
pirms 6 gadiem
man nekad nav bijis salmiņš kokteilī : (

Baiba Petrenko
pirms 6 gadiem
old fashioned neliek salmiņu :)
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!