Aktualitātes
29.07.2021

Madonā notiks foršās mākslas un biznesa biennāle "MABOCA"

Komentē
0

31. jūlijā Madonā tiks atklāts Madonas mākslas festivāls "MABOCA", kas apmeklētājiem būs pieejams līdz 1. septembrim.

"MABOCA, Madonas foršās mākslas un biznesa biennāle, ir festivāls, ko var uztvert arī kā vēl vienu tās organizatoru, mākslinieku apvienības "GolfClayderman", mākslas darbu," raksta viena no šīgada festivāla dalībniecēm, mākslas kritiķe Santa Hirša. "Uz MABOCU attiecināma "GolfClayderman" mākslas projektiem raksturīgā institucionālā ironija, elitārās un masu kultūras kodu pārkalibrēšanu un ikdienas dzīves mikroformu apropriēšana asprātīgos, bieži vien procesuālos mākslas žestos, kas saplūst ar triviālo, brīžiem arī apzināti mazgaumīgo (ja lūkojamies no augstāku estētisko virsotņu skatpunkta)."

Pieaicinot plašāku mākslinieku loku, MABOCA veidota, mijiedarbojoties ar mazpilsētas Madonas pilsētvidi un ienesot šai konkrētajai vietai radītu, site-specific/city-specific laikmetīgo mākslu. "Centra un perifērijas attiecības Latvijas reģionālajā kultūrpolitikā lielākoties netiek risinātas diez ko sekmīgi, MABOCA uz mazpilsētu potenciālu radīt un ļaut notikt laikmetīgās kultūras radošajiem procesiem raugās no insaideru pozīcijām," norāda Hirša. "MABOCA nav kārtējā garlaicīgā biennāle, kas reproducē populāro, cenšoties ienest perifērijā starptautiski atzīto un pieprasīto – MABOCA kā zīmols ir ironija par šāda veida uzstādījumu lielo, pat neizbēgamo ietekmi mākslas pasaulē, taču parodijas elementi neapslāpē biennāles darbu pašvērtību."

MABOCA mākslinieku darbiem tiek sniegta iespēja tikt eksponētiem jaunos, brīvākos un brīvdomīgākos apstākļos: lietotu apģērbu veikalā, autoostā, pamestā būvē, Patērētāju biedrības nama aktu zālē. Mākslinieku vidū ir gan Latvijas laikmetīgajā mākslā zināmāki vārdi, gan pavisam jauni un plašākai publikai mazāk zināmi autori. Šīgada festivālā piedalās Amanda Ziemele, Anna Ceipe, benga wrong, Daniela Vētra un Artūrs Virtmanis, Elza Sīle un Maya Lama, Gints Gabrāns, Hanele Zane Putniņa, Ivars Grāvlejs, Jānis Dzirnieks, Kaspars Groševs, Katrīna Čemme, Klinta Doniņa, Labais Dāma un Valters Kalsers, Miķelis Mūrnieks, Santa Hirša, Shady Ladies.

Atklāšanas dienā norisināsies arī koncertprogramma "Brīnumu Nakts'11" Madonas kinoteātrī "Vidzeme". Programmā piedalās Jack Valery, KODEK, Mārtiņš Ratniks, Platons Buravickis, stabat mater, TV Maskava, Veselība, Viestarts Gailītis. 

Festivāla programma meklējama šeit.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!