Ieva Viese
pirms 6 gadiem
Ir diezgan rupji teju visu animāciju vienādot līdz miglainām atmiņām un secīgiem youtube linkiem. Ja es šādā veidā sekotu viduvējam mūziķim, priekšstats, ko nebeidzamo klipu virkne man sniegtu par mūziku, būtu tikpat greizs. Animācija (latviešu animācijas veidotāji līdz ar padomju laiku beigām atteicās no tolaik lietotā "multfilm", multiplikācijas filmas, un pievienojās pasaulē izplatītajam jēdzienam " animācija", pamatojot, ka viņu darbs ir iedzīvināšana, nevis pavairošana) nav viendabīga gūzma, kura tiecas būt pēc iespējas skaļāka un populārāka. Tā ir industrijai, un tai ar animāciju kā mākslas veidu ir tikpat daudz saistības kā mūzikai. Arī, uzsvēršu, bērniem veidotā animācija var būt skaista un gudra.
Kāpē es šo saku? Tāpēc, ka uzskatu Edmundu Jansonu, Reini Pētersonu un citus filmas veidošanā iesaistītos par ļoti talantīgiem māksliniekiem, kuru prasmju novērtēšanai nav nepieciešams iztaisīt salmu vīru no animācijas kā tādas. Tāpat ir skaisti, tāpat ir labi.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!