Aktualitātes
31.10.2019

LR3 skanēs jauns raidījums par dizainu ikdienā ar Jeļenu Solovjovu un Ilzi Dobeli

Komentē
0

Latvijas Radio 3 "Klasikā" no 4. novembra pirmdienās pulksten 9:05 skanēs jauns raidījums "Kāpēc dizains?", kurš uzdos jautājumus un rosinās sarunas par dizaina nozīmi cilvēku ikdienā, ziņo "LSM.lv".

"Vai esat aizdomājušies, cik viegli vai sarežģīti ir orientēties tuvākajā dzelzceļa stacijā, poliklīnikā vai lidostā? Kādēļ uzmanību durvīm pievēršam vien tad, kad tās veras neloģiskā virzienā, gaismai – ja tā ir par spožu vai vāju, un ūdenskrānam, ja tā lietošanai nepieciešama instrukcija? Kāpēc kāda mājaslapa vai dokumenta aizpildīšana ir loģiska un saprotama, bet citā izvietotā informācija šķiet neatminama mīkla? Ar šiem piemēriem saskaramies ik uz soļa, - pilsētu un elektroniskajā vidē, iegūstot izglītību, pieņemot personiskus, uzņēmuma un arī valsts lēmumus," par gaidāmā raidījuma tēmu loku stāsta tā veidotāji.

Raidījumu vadīs dizaina kritiķe, lektore un "Satori" autore Jeļena Solovjova un Latvijas Mākslas akadēmijas vieslektore un dizaina diskusiju vadītāja Ilze Dobele.

Viņuprāt, dizainam ir daudz lielāka nozīme, nekā bieži nojaušam, saskatām vai apzināmies, tādēļ raidījumā "Kāpēc dizains?" viņas meklēs atbildes uz šiem un citiem jautājumiem par lietām, procesiem un idejām, kas padara mūsu dzīvi vieglāku vai tieši otrādi — sarežģī to. "Tiks runāts par labu un arī par sliktu dizainu. Par to, kā tas top, kāds tas ir Latvijā un citviet pasaulē," sola veidotājas.

Raidījums ēterā būs pirmdienās plkst. 9.05 (atkārtojums – sestdienās plkst. 18.18), bet pēc tā izskanēšanas jebkurā ērtā laikā "Kāpēc dizains?" būs klausāms tīmeklī, "Klasikas" mājaslapas arhīvā.

Pirmajā raidījumā veidotājas dosies uz Centrālo dzelzceļa staciju Rīgā, lai atklātu, cik viegli vai grūti ir nonākt nepieciešamajā galapieturā un ar kādu dizainu saskaras tūkstošiem vilciena pasažieru ik dienu, paši to pat nenojaušot.

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!