Kadrs no operas "Fausts"
 
Aktualitātes
25.03.2020

LNO piedāvās tiešsaistē skatīties iestudējumus "Makbets" un "Fausts"

Komentē
0

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) turpina digitālo ciklu "Piektdienas un sestdienas vakars Operā". 27. martā skatītāju uzmanībai tiks piedāvāta Džuzepes Verdi opera "Makbets", bet 28. martā – Šarla Guno opera "Fausts", informē opera.

Ieraksti LMT viedtelevīzijā un LMT Straumē būs pieejami 48 stundas. Pie katras pārraides būs skatāms arī operas vēsturnieka Mikus Čežes video komentārs par izrādi.

Piektdien, 27. martā, no pulksten 19.00 būs iespēja noskatīties Džuzepes Verdi operas "Makbets" ierakstu ar Vladislavu Suļimski titullomā un Tatjanu Meļņičenko lēdijas Makbetas lomā. Iestudējumu veidojuši diriģents Mārtiņš Ozoliņš, režisors Viesturs Meikšāns, scenogrāfs Reinis Suhanovs, kostīmu mākslinieki MAREUNROL'S, gaismu mākslinieks Kevins Vins-Džonss, video mākslinieks -8 un horeogrāfe Linda Mīļā.

""Makbets" (1847) ir Džuzepes Verdi desmitā opera un pirmā, kurai iedvesmu sniegusi Viljama Šekspīra daiļrade, par kuru komponists jūsmoja kopš agras jaunības. Uzvarām vainagotais karavadonis Makbets uzklausa triju raganu pareģojumu, ka reiz viņš kļūs par Skotijas karali. Makbetu, un viņa sievu pārņem nevaldāma varaskāre, taču ceļš uz troni izrādās asinīm slacīts un ved vien uz neprātu un iznīcību," teikts iestudējuma anotācijā.

Sestdien, 28. martā, pulksten 19.00 skatītājiem tiks piedāvāts Šarla Guno operas "Fausts" ieraksts ar Marinu Rebeku Margarētas lomā, Andreasu Baueru Mefistofeļa lomā un Benžamēnu Bernhaimu titullomā. Pie diriģenta pults Tadeušs Voicehovskis. Kritiķu un skatītāju augsti vērtēto iestudējumu veidojis režisors Aiks Karapetjans, scenogrāfs Kristaps Skulte, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka, gaismu mākslinieks AJ Vaisbārds, video mākslinieks Artis Dzērve un horeogrāfe Linda Mīļā. Iestudējums saņēmis Lielo mūzikas balvu 2016 kategorijā "Gada uzvedums".

"Šarla Guno opera, kuras sižetu iedvesmojusi Johana Volfganga Gētes slavenā traģēdija, pirmizrādi piedzīvoja 1859. gadā Parīzē. Režisors Aiks Karapetjans iestudējumu veidojis vēlīnās gotikas estētikā, izmantojot arī vācu ekspresionisma mēmā kino paņēmienus. Doktoru Faustu māc izmisums par velti nodzīvotajiem gadiem. Noslēpumainais Mefistofelis sola piepildīt visas sirmā zinātnieka vēlēšanās, lai varētu iegūt Fausta dvēseli," rakstīts iestudējuma pieteikumā.

Digitālā cikla "Piektdienas un sestdienas vakars Operā" turpmākā programma tiks izsludināta katras nedēļas sākumā.

Vairāk ideju, kā kulturāli pavadīt laiku mājās, meklē šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!