Aktualitātes
06.02.2020

LMA karnevāla laikā pirmos studentus uzņems Dzejas katedra

Komentē
0

Pagājušā gada vasarā Latvijas brīvie dzejnieki vāca parakstus Dzejas katedras izveidei Latvijas Mākslas akadēmijā un saņēma LMA rektora svētību. Pēdējo pusgadu brīvie dzejnieki vaiga sviedros rāvās, lai izstrādātu programmu un nodrošinātu nepieciešamo materiālo bāzi. Tagad gatavošanās ir noslēgusies un LMA Dzejas katedra ir gatava uzņemt studentus. Iestājpārbaudījumi notiks LMA karnevāra "Utopija. Distopija" laikā.

"Latvijas brīvie dzejnieki, visbeidzot izriktējuši stūrīti dailes un zinātnes diženā pilī, uz granīta sirmsūnu pamatiem, kam sienas no zelta, jumts dzidri zils, aicina visus interesentus ierasties Dzejas katedras uzņemšanas procedūrā LMA karnevālā "Utopija/distopija". Vai, Ivara Vrubļevska vārdiem runājot, ikdienas paskrien saskarsmē, kaut ko veidojam, kaut ko neveidojam, bet, ja tas sastaptais cilvēks būtu iedots kā sieva vai vīrs,... kā ar to sadzīvotu?" teikts uzsaukumā topošajiem studentiem.

No plkst. 21:00 līdz 23:30 studētgribētājiem būs iespēja saņemt pieredzējušu dzejnieku konsultācijas par dažādiem ar dzeju, daiļradi un studijām LMA Dzejas katedrā saistītiem jautājumiem. Tajās Marija Luīze Meļķe uzklausīs un sarunāsies ar plašajos dzejas laukos apjukušajiem, mēģinot atrast atbildi uz jautājumu "kas te notiek?", Raimonds Ķirķis palīdzēs izstrādāt teikumu, kas liks zemeslodes asij pavirzīties pa 0,2 grādiem, Ivars Šteinbergs piedāvās iespēju uzrakstīt dzejoli-karnevāla portretu tekstā, izmantojot "neradošus" paņēmienus, Lotes Vilmas Vītiņas vadībā būs iespēja uzrakstīt intīmu dzejoli un to arī ietetovēt, Lauris Veips vadīs "Augu demiurģijas pulciņu", Anna Belkovska piedāvās pielaikot uzvārdus un personības dzejā, Artis Ostups un Aivars Madris vadīs konsultāciju "Literārās jaunrades pašdisciplīna un paškritika: daži praktiski ieskati", Kirils Ēcis ievadīs ātrrakstīšanas mākslā, savukārt Henriks Eliass Zēgners palīdzēs dziedēt literatūras stundu atstātās rētas.

Īsi pirms pusnakts par godu uzņemšanai LMA Dzejas katedrā uzstāsies grupa "Alejas", bet līdz pat rītam svinības turpinās Dzejnieku diskotēka.

Biļetes uz LMA karnevālu iespējams iegādāties mākslas preču veikalos "Vilhelms" (Kr. Valdemāra ielā 9 darba dienās 8.30–19.00 un sestdienās  10.00–17.00) un "Radošo darbu galerija. Materiāli māksliniekiem" (Artilērijas ielā 9 darba dienās 10.00–19.00 un sestdienās  11.00–15.00).

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!