Aktualitātes
12.06.2020

LMA diplomdarbu izstāde "Svaiga gaļa kritikai" šogad notiks virtuāli

Komentē
0

No 15. jūnija īpaši šim notikumam izveidotā digitālā platformā "VirtuAAL.lma.lv" būs skatāmi Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) 2019./2020. mācību gada absolventu diplomdarbi. Izstādes un jaunās virtuālās galerijas atklāšana paredzēta 15. jūnijā plkst. 19:00.

"Svaiga gaļa kritikai 2020" turpina pagājušajā gadā aizsākto tradīciju, piedāvājot plašai auditorijai iepazīties ar visu Latvijas Mākslas akadēmijas apakšnozaru bakalaura un maģistra programmu absolventu diplomdarbiem. Kopskaitā ap 170 jauno mākslinieku vienkopus iepazīstina ar sevi, savu radošo procesu rezultātiem un vidi, kurā viņi  studējuši. Šāda mēroga jauno mākslinieku izstādi Latvijas Mākslas akadēmija rīko otro reizi, bet šogad ar īpašu ekspozīciju izstādē tiks pieteikti arī mākslas zinātnes nodaļas diplomandi.

"Latvijas Mākslas akadēmija turpina iet līdzi laikam un tehnoloģiju attīstībai, vizuālās mākslas studijās jau ilgu laiku papildus klasiskajām mākslas formām pastāv mūsdienīgi, tehnoloģiju vadīti mākslas virzieni, un to ietvaros LMA sagatavo profesionālus dizaina, multimediju un vizuālās komunikācijas māksliniekus. Gluži loģisks solis tieši šobrīd ir pašiem savas jaudīgas virtuālās mākslas galerijas izveide, kuras primārais mērķis ir izstādīt topošo mākslinieku – LMA studentu – darbus un kura papildinās un spēs līdzpastāvēt jaunajai LMA galerijai Vecrīgā," teikts paziņojumā presei.

Galerijas nosaukums "VirtùAAL" ir salikums no Nikolo Makjavelli ieviestā filozofiski teorētiskā jēdziena virtù, kas sevī ietver visu to pazīmju kopumu, kas nepieciešamas "lielu lietu sasniegšanai" (šis jēdziens lietots arī kā vispārīgs mākslas priekšmeta apzīmējums), un Latvijas Mākslas akadēmijas angļu abreviatūras (AAL - Art Academy of Latvia).

""Svaiga gaļa kritikai 2020" kļūs par pirmo, bet nebūt ne vienīgo, izstādi, kura notiks virtuālajā Mākslas akadēmijas vidē – studentu darbu ekspozīcijas tiks izvietotas unikālajos LMA interjeros un pārsteigs skatītājus ar negaidītiem, tikai virtuālajā pasaulē iespējamiem risinājumiem. Skatītājiem apmeklējot LMA VR izstādes, būs iespēja darbus ne tikai aplūkot, bet īpaši radītā kataloga sadaļā arī uzzināt vairāk par darba autoru, ieceri un tā tapšanas procesu izsmeļošos darbu aprakstos," sola galerijas veidotāji.

Virtuālo izstādi papildinās dažādas tiešsaistes diskusijas, neklātienes tikšanās ar izstādes kuratoriem un jaunajiem māksliniekiem.

Izstāde "Svaiga gaļa kritikai 2020" apmeklētājiem būs atvērta 24 stundas dienā un 7 dienas nedēļā no 15. jūnija internetvietnē "Virtuaal.lma.lv".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!