Foto: Unsplash.com.
 
Aktualitātes
21.11.2022

Kultūras akadēmija un "Satori" izsludina eseju konkursu studentiem

Komentē
0

Atzīmējot 70 gadus kopš dzimis filozofs, Latvijas Kultūras akadēmijas dibinātājs Pēteris Laķis, LKA sadarbībā ar "Satori" izsludina eseju konkursu Latvijas augstskolu studentiem. Labāko darbu autori saņems naudas balvas, bet godalgotie teksti tiks publicēti "Satori".

2002. gadā apgādā "Jaunā Daugava" tika izdots Pētera Laķa eseju krājums "Gara vientulība". Eseju viņš uzskatīja par vienu no intelektuālās jaunrades žanriem, kuras īsā un koncentrētā forma ļauj savienot zināšanas un personisku izpausmi, racionālo un emocionālo, zinātni un mākslu. Vārds, iemiesojot domu, atklāj personiskās pieredzes lauka plašumu un dziļumu. Esejas paradoksālais domāšanas veids un neparedzamība ļauj dzīvei, valodai un pasaulei atklāties negaidītos rakursos.

Ar mērķi veicināt radošu domāšanu un interesi par esejas žanru studenti aicināti konkursā iesniegt esejas par vienu no tematiem, kas izvēlēti, iedvesmojoties no Pētera Laķa esejām:

1. Gara vientulība
2. Brīvības cerība
3. Bet var taču nesaprast to, ko man kāds ir gribējis pateikt.
4. Kāds nāk. Cerēsim, ka viņš zina atbildi…
5. Pasaule klusē, bet tu gribi, lai tā kliedz…

Esejas apjoms ir 6000–10 000 rakstzīmes, ieskaitot tukšumzīmes. Eseju iesniegšanas termiņš: 2022. gada 29. decembris. Esejas nosūtīt uz e-pastu [email protected] ar norādi "Eseju konkursam".

Eseju vērtēšanā piedalīsies Latvijas Kultūras akadēmijas un interneta žurnāla "Satori" eksperti. Labākās esejas tiks publicētas žurnālā "Satori".

Trīs visaugstāk novērtēto eseju autori saņems Latvijas Kultūras akadēmijas naudas balvu: pirmās vietas ieguvējs 600 eiro; otrās vietas ieguvējs 500 eiro; trešās vietas ieguvējs 400 eiro.

Eseju konkursa rezultāti tiks paziņoti 3. februārī, tos publicējot Latvijas Kultūras akadēmijas mājaslapā un interneta žurnālā "Satori".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!