Aktualitātes
13.01.2023

Lietuvas opera un balets vairs neizrādīs krievu komponistu darbus

Komentē
0

Kamēr nebūs beidzies karš Ukrainā, Lietuvas Nacionālais operas un baleta teātris neizrādīs krievu komponistu darbus, teikts oficiālā paziņojumā.

Līdz ar šo lēmumu no repertuāra izņemtas divas izrādes: Sergeja Prokofjeva balets "Romeo un Džuljeta" un Igora Stravinska balets "Svētpavasaris".

"Nacionālais operas un baleta teātris nolēmis sekot Kultūras ministrijas rekomendācijām un uz laiku, līdz karadarbības beigām Ukrainā, atturēsies no krievu autoru darbu publiskas prezentācijas, jo kultūra Krievijā ir pārāk cieši saistīta ar šīs valsts agresīvo politiku," norādīts teātra paziņojumā.

Tikmēr Latvijas Nacionālās operas un baleta šībrīža repertuārā ir pieci krievu komponistu darbi: Pētera Čaikovska baleti "Riekstkodis", "Apburtā princese" un "Gulbju ezers", Sergeja Prokofjeva balets "Romeo un Džuljeta" un Borisa Asafjeva balets "Bahčisarajas strūklaka".


 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!