Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Jā un vēl - es lasu tādu - labi - vienkārši ģeniālu grāmatu - Rišards Kapušinskis Āfrikas saules ēna. Tur visu laiku mijiedarbojas debesis un elle. Kad šķiet, ka viss briesmīgais jau ir izlasīts un redzēts, tad katru reizi atklājas kaut kas jauns.
Autors stāsta par Ugandas diktatoru Aminu. Kā viņš vārda tiešā nozīmē izslepkavoja un iznīcināja Ugandu. Kā cilvēki cieta badu, kā gulēja vai tupēja kaut kur barā, kopā saspiedušies un veidoja tādu, kā pusdzīvu virmojošu vienotu organismu. Un lūk, reiz autors piedzīvo šādu ainu, ka kāds zēns pie Viktorijas ezera kliedz - zivis zivis. Krastā piestāj laiva un makšķernieki uz galda uzmet lielas nenormāli treknas zivis. TIe badcietēji saskrien spīdošām acīm , bet ... klusē. Tās ir tādas zivis, kuras līdzīgi kā krokodili ēd līķus , tos līķus, kurus diktatora vīri met ezerā. Jo vairāk līķu - simtiem tūkstošiem, jo treknākas zivis. Kamēr visi klusumā skatās uz zivīm, piebrauc armijas mašīna, un karavīri jokojot un smejot līķus nevis iemet ezerā, bet nomet turpat uz galda - labu apetīti - un aizbrauc

Bet ne par to ir runa - bet gan par to, ka lasot šo grāmatu es sastopu nenormāli daudz līdzības ar šodienas Latviju.
Cits, piemērs, karavīri mīl savu diktatoru - to asinskāro plēsoņu, kas cilvēcisko saprātu jau faktiski ir zaudējis. Bet karavīri viņu mīl un stāsta par viņu visādus brīnumus, ka lūk, cik lodes nav izšautas uz ģenerāli, bet visas kā pēc burvju mājiena paiet viņam garām.

Pārsteidza , kad RD vēlēšanu naktī A/PAR/Progresīvie līdzīgi apjūsmoja savu vadoni kliedzot -STAĶI, STAĶI, STAĶI. Es domāju - lai cilvēks vismaz kaut ko no solītā izdara - tad es arī varu kliegt un sarkanas rozes pasniegt. Paldies jāprot pateikt, bet tā ... kā Āfrikā ....

Andrievs Niedra
pirms 3 gadiem
Mēs te "cepamies" par liepām, par parku, kura nebija un nebūs...
Manuprāt, tie ir tikai desmitā nesvarīguma sīkumi.

Manuprāt, brēcoša problēma ir tajā, ka Latvijas patiesie Saimnieki - šoreiz VDD vadoneļu personā- sagribēja "kaut ko", un sabradāja visus plebejus, kas viņiem traucēja to "kaut ko" dabūt bez ierunām.

Ir kāds, kurš saprot, kāpēc bez ierunām bija jāpilda VDD bosa vēlme, ierīkot savu kabinetu Latvijas Galvaspilsētas, Galvenās ielas ekskluzīvā posmā?
Ja saprotat, tad lūdzu paskaidrojiet arī man!

Ir kāds, kurš saprot, kāpēc, ja pēc WWII beigām Gesatapo nozīmes iestādes visā Civilizētā pasaulē sevi nepedalizē pilsētu centros īpaši redzami, tad Latvijas VDD rīkojas līdzīgi kā KGB un FSB?
Es nesaprotu. Lūdzu izglītojiet mani!

Šis liepas "satumsa" - neatgriezeniski...
Bet kura būs nākamā Latvijas patieso Saimnieku vēlme, kuras priekšā mēs visi paliksim atkal ar ieplestām mutēm?!

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Un vēl - padomājiet - LTV mums ir 100 gr kulūra, tad 1 kg kultūra un tad nu paŗiet uz narkotikām - kultūrdeva.
Es klausos nu tos pašos šveiciešu Literaturclub dāmu smieklos un mūsu Verhoutinskas histēriskos - piedodiet, bet tieši tā es to uztveru - zviedzienos un domāju - ak nabaga nabaga Raini - gribēji , lai latvieši būtu eiropeiska tauta, bet redz kā - pagribējās un pārgāja - esam tālāk no Eiropas kā tad , kad vēl nebijām ES.

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Jautājums - vai Latvijas valsts piešķir naudu kompānijām, kuras nodokļus maksā ofšoros? Kāpēc neviens žurnālists to nejautā, bet ekonomisti nestāsta?
Laimes zeme Lietuva tādiem uzņēmējiem neko nemaksā, cik saprotu - bet konkrēti nezinu - Latvijā maksā visiem, kas prot palūgt.

Bet - lūk, vakardien un šodien tīru dzīvokli. Šo to mazgājuu, šo to krāsoju, parlieku mēbeles un tā un fonā laižu tv- lūk, uzslēdzu tādu raidījumu vvācu valodā - ZUR PERSON, kurā žurnālists Gauss izvaicā VDR laiku zvaigzni rakstnieci Kristu Volfu. Līdzīgi kā lielāklā daļa Latvijas literātu , viņa Štasi sarakstos bija gan kā izsekotā - upuris, gan kā ziņotāja kolaborante. Un tā saruna bija tik nopietna , ka brīžiem sēdēju un klausījos. Un viņa nav vienīgā tāda, un šis nav vienīgais vācu tv raidījums par kolaborāciju.

No latviešu raksntiekiem vienīgais, ko dzirdu - dodiet naudu, ja nedosiet - literatūra ies bojā. Par Jundzi - RS priekšsēdētāju mēs ko dzirdam - Velsa, Krēta un pamošanās un kliegšana - neatņemiet naudu, tikko FM paziņoja, ka nupat pa lepnu dzīvo literāti. Pilnīgi citā - paralēlā pasaulē Latvijā ir galva- t.i. radošā , pirmkārt, jau rakstošā inteliģence un otrkārt, tauta - strādājošie un nodokļus maksājušie. Un krietni lielākus nodokļus par radošajiem mēs maksājam. Nerunājot nemaz par citām naudām, ko no valsts budžeta saņemiet.
Un te nu ir tā atbilde uz jautājumu - kāpēc ?! Tāpēc, ka pēc mūžamvecās labās metodes sabiedrība ir 100x vairāk sašķēlta kā okupācijas laikā, kad literāti tāpat bija visādi , bet pat kolaboracionisti bija tautas sirdsapziņa. Tagad - prasti, uzpūtīgi , vien mantkārīgai varai noderīgi ... lai nu paliek

kirshblac
pirms 3 gadiem
Cilvēkiem patīk dzīvot pašizdomātās realitātēs, kurām ar skarbo realitāti ir visai maz sakara.
Lēmumu par ēkas atrašanos bijušajā velotrekā pieņēma vismaz pāris gadus pirms šīs maskarādes. Visu kas saistīts ar valsts drošības dienestiem, allaž sargājuši dažādi ierobežojumi, liegumi, pielaides un citi, nosacītas slepenības pasākumi. Valstī izstrādātā kārtība ļauj uzlikt mīksto sabiedriskām apspriešanām, apkaimju biedrībām, jebkādam sabiedrības viedoklim un protestu formām.
Projektam valsts jau ir piešķīrusi naudu, cilvēki nopietni strādājuši pie tā. Daži miljoni jau iztērēti, detaļas noslepenotas.
Bija naivi cerēt, ka rāpošana pāri ielai, darbadienas rītā, projektu apturēs. Taču pazīmēties nevienam nevar aizliegt, pabļaustīties ne tik, īpaši jau pirms vēlēšanām. Uzskatīt, ka bloķējot satiksmi galvaspilsētas centrālajā ielā un uz to nereaģēs kārtībsargi ?! Atnāks atbildīgais ministrs, pakratīs ar pirkstu un aizdzīs zāģētājus ?!
Kāpēc liepas satumst tieši tur ?! Rajona infrastruktūrā der ielūkoties, mazāk dzelzceļa vai ielu plānos, vairāk komunikāciju ziņā. Valsts mobilo datu turētājs ar staltu torni, nākotnē būs drošības, arī kontroles balsts. Tieši tik vienkārši tas ir.

p.s. džeki lietū saulesbrillēs neslēpās, zāģējot skaidas lec uz visām pusēm. Brilles aizsargā nevis slēpj acis. Elementāra darba drošība.

Dāvis Actiņš
pirms 3 gadiem
Un auto numura zīmes aizklātas, lai, iebraucot teritorijā, nenobružātos- elementāras rūpes par tehniku?

kirshblac
pirms 3 gadiem
Tās ir rūpes par savu veselību un mantu. Nedomāju, ka Tu justos vainīgs, ja esi profesionāls zāģeris un darbā jābūt tieši tur. To darbu jau solīja pirms mēneša, pat ne darbu, pēc apjoma haltūru. Aibrauca ar savu mašīnu strādāt, neatkarīgi no politiskās pārliecības vai mediju spiediena. 

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
jā unn vēl - Pārdaugavā ir vienkārši izcilas vietas, kur varētu būvēt no jauna, vai pārbūvēt vēsturiskās ēkas. Manuprāt, arī loģiskāka izvēle būtu - nevis sastrēgumos uz galvenās maģistrāles un Bonda helikopterim , kur klusu neredzot nolaisties un neapdraudot LMT darbību - bet - ne jau vdd to izlēma - neticu, nu neticu un viss. Čekistu - būīvnieku pirksts - mēs visa sabiedrība esam viņu ķīlnieki

Ja nu viens parks un viena ēka - nu labi - kaut kā - iztiktu, bet diemžēl ...

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Nekas nespēj garantēt valsts drošību labāk par pilsoņu uzticību tai.
Valstis sabrūk un izjūk dažādu iemeslu dēļ - bet iespējams, ka viss sākas un beidzas ar ticību , ne jau jaunām pistolēm vai ēkām drošībniekiem - bet ticību valsts varai - kā vārdi sakrīt ar darbiem. Latvijā plaisa ir drausmīga.

VDK bija novičoks un kas tik nē - bet impērija sabruka ...

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Neticu nevienam pašam jūsu vārdiņam.

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Ka viss noslepenots VDD interešu dēļ. Nē. Neticu. Tas darīts būvnieku interesēs, korupcijas dēļ. Tikpat labi tur varēja būvēt kazino vai pansionātu. Tāpat būtu slepens un tāpat jau miljoni iztērēti.

100% tas pats, kas Uzvaras parkā .

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
pamatoju , kāpēc- nevienu pašu mirkli nešaubos, ka galvenie lēmumu pieņēmēji šajā valstī ir bijušie un esošie VDK vīri. Un miljonus Latvijā viņi pelna tieši būvniecības nozarē, kura visus šos 30 neatkarības gadus ir absolūti priviliģētā situācijā. Jā, ticu, ka arī VDD rindās ir čekisti - tā vismaz ik pa laikam var lasīt internetā, dzīvē konkrēti par to neko nezinu, bet ja arī viņi tur ir -tad tikai biznesa nodrošināšanāšanai.

Pagājušajā rundenī - tieši ap šolaiku premjers Kariņš teica tādus vārdus - tos var atrast internetā - ka būvnieku rīcība veidojot karteļus ir ļoti smags nzoiegums, ka noteikti būs sodi. Sodi n izrādās kā jau parasts Latvijā - visi tie smalkie džeki, kuri savu advokātu pavadībā gāja uz prokuratūru sniegt liecības un lepni ņirdza atbildot žurnālisitiem - jāvisi tie brašie puiši ar savām milzu būvkompānijām tagad apgūst Latvijas valsts aizlienētos miljardus, Bija viņiem pamats ieņirgt par žurnālistu jautājumiem? Protams, ka bija.

Galvenais, kas apgāž pamatojumu, ka par Marsa parka izciršanu klusēja, jo to izcērt VDD ēkas būvniecībai ir fakst,s ka Rīgas Dome - konkrēti iesāka SASKAŅA + GKR , tagad pabeidz lietu VARAM = A/PAR izpildvara - joprojām sabiedrībai, bet jo īpaši apkārtējo māju iedzīvotājiem nesniedz nekādu, pilnīgi nekādu informāciju par Panorāmas rata būvniecību. Kaut han līdzīgi kā Marsa parks, arī Uzvaras parks ir sabiedriska vieta , sabiedrībai piederoša vieta un kā parki ekoloģiskās krīzes apstākļos - cilvēku veselībai būtiski izšķiroši.

Vakardien Uzvaras parkā - es domāju, ka cilvēku izsmiešanai -ne vairāk, notika sabiedriskā apspriešana par puķudobēm un koku stādīšānu!!! Uz abām ielām - Raņķa dambja un Slokas ielu bija mizlu garas sastrēguma stundu - 3-stundas rītos un vakaros - transporti. Pie tam Raņķa dambis ir maģistrāla iela, kurā brauc ne tikai kravas mašīnas, bet smagās kravas mašīnas. Vakardien to trīs stundu laikā ievēroju vēl tādu brīnumu - ka smagās baļvedēju mašīnas brauca abos virzienos - gan no centra uz Bolderāju, gan no Bolderājas puses uz centru.

Īsāk sakot - viss , kas ir korumpēts, kas ir negodīgs, kas ir tikai peļņu gūīstošu miljonāru interesēs Latvijā tiek noslepenots. Ar cilvēkiem tiek manipulēts un viņi tiek krāpti.

Bezcerīgākais ir tas, ka saeimā un tagad Rīgas Domē ir pie varas partijas, kuras solīja jaunu - godīgāku un atklātāku politiku. Es tam netciēju,bet ticēju. Nu kurš negrib noticēt labajam. Velti - nevajadzēja.
Saskaņu un GKR Rīgais es vienmēr uzskatīju par ienaidnieku partijām - bet vienlaicīgi - skaidri apzinājos, ka viss, ko šīs partijas dara ir ar Latvijas valsts likumu un orgānu atļauju. Pretējā gadījumā korumpanti būtu jau cietumā un šāda veida korupcija būtu beigusies.

Bet viss turpinās - tikai nu jau ne saskaņas - gkr , bet latvisko partiju mērcē.

kirshblac
pirms 3 gadiem
Nav Tev viedokļa, nekā personīga, saprotu vienreiz jau izlasīto. Biji vēlēt, ievēlēji .. uz 5ciem gadiem. Kur tad ir Tava pilsoniskā apziņa ? Runā, raksti domei, tiecies ar jaunajiem deputātiem, ierosini, apkaimēs piedalies. Viss tas notiek. Mans komentārs bija tik vien par to, ka nav jēgas cepties par lietām, kuru virzība jau ir izlemta sen, valsts ieguldījusi naudu un nepārstās to darīt līdz vdd būdiņa būs uzbliezta, tieši tur un tajā vietā.

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Pašam jums nav. Uzrakstīju Būvvaldei uz 2 lapām iesniegumu. Man atnāca atbilde, ka lēmums ir politisks. Viss.
Šorīt gribēju rakstīt iesniegumu KNAB. Atvēru viņu mājas lapu - ups - nekādu ieteikumu, paraugu ko darīt, kā darīt. Katras tantiņas rakstīto viņi vispār lasīs?
Ar politiķiem tieši tas pats - vai tad viņi ir lēmēji , jeb biņu sponsori?

Es saprotu Jūsu domu - padomu, bet tas nestrādā likumīgas korupcijas gadījumos. Nu nestrādā.
Vēl tāda nianse - paralēli cīnos ar baltcom - man jāmaksā pilna ikmēneša maksa, bet pakalpojumus nesaņemu visu laiku, tehniskas problēmas viņi nevar atrisināt. Ar apsaimniekotāju cīņa kurš kuru norit visu laiku un es visu laiku esmu zaudētājos.
Tas nav normāli, ka par elementārām lietām ir jācīnās visu laiku. Runa nav par dzejas konkursiem, bet par konkrētiem faktiem

kirshblac
pirms 3 gadiem
gribētu redzēt atbildi no būvvaldes, kurā raksta, ka lēmums ir politisks. Smuki reģistrēts, ar zīmodziņiem. 

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Tikko paskatījos vēlreiz - man atbilde ir e-pastā ar elektronisko parakstu. Rakstīta 24.07. Savu iesniegumu iesniedzu pirms mēneša

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Man šķiet, ka zīmogus sen vairs neliek .

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Labi - ja nav noskanēts, noskanēšu. Pie tam - es dikti centos rakstot savu iesniegumu - nosūtīšu arī to. Man pašai šķiet, ka es tur nosaucu tik pārliecinošus argumentus, ka nevajadzētu rasties šaubām, ka projekts jāaptur.
Jā un tur ir vārdi - politisks lēmums.
Ja satori tas interesētu - arī šos divus - savu iesniegumu un būvvaldes atbildi es nosūtītu.
Rakstiet savu epastu, sūtīšu

Patricija
pirms 3 gadiem
Paldies. Beidzot kāds sakarīgs komentārs, ieskaitot zāģeru acis.
Varbūt notikušā jēga atklāsies tajā, ka izveidojusies aktīvistu grupa sāks apzināt iespējamās pilsētas zaļās zonas un iesaistīties pilsētvides attīstībā tajos brīžos, kad viss vēl nav nokavēts.

kirshblac
pirms 3 gadiem
Jā. Piemēram Panorāmas rata lietā pāsvaldība pa lielam neko baigu nav ieguldījusi.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!