Aktualitātes
26.02.2020

Liepājas Simfoniskais orķestris izdod sieviešu komponistu ierakstu

Komentē
0

8. martā Liepājas Simfoniskais orķestris un mūzikas ierakstu kompānija "Skani" prezentēs albumu "The Glittering Wind" jeb "Vēja mirdzums" ar mūziku, ko radījušas piecas latviešu komponistes.

Albumā ietvertas Santas Ratnieces, Selgas Mences, Gundegas Šmites, Marinas Gribinčikas un Maijas Einfeldes simfoniskās miniatūras, kas pirmoreiz izskanēja Latvijas valsts simtgades svētku priekšvakarā 2018. gada 17. novembrī koncertā "Mātei Latvijai" koncertzālē "Lielais dzintars".

Tāpat ierakstā klausāms arī Santas Ratnieces Septītais Liepājas koncerts klavierēm un orķestrim – līdz šim vienīgais sievietes komponētais opuss vērienīgajā "Liepājas koncertu" ciklā, ko vairāku gadu garumā iniciējis, atskaņojis un ieskaņojis Liepājas Simfoniskais orķestris rūpēs par latviešu komponistu daiļrades procesu un nākotnes latviešu simfoniskās mūzikas zelta fonda papildināšanos ar jauniem darbiem. Santas Ratnieces pieaicināšanu Liepājas koncerta radīšanai ierosināja pianists Vestards Šimkus, kļūstot arī par darba pirmatskaņotāju 2014. gada "Pianisma" festivālā.

Albuma atvēršana notiks 8. martā pulksten 17:00 Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" 2. stāva galerijā un ir daļa no 28. Liepājas starptautiskā zvaigžņu festivāla programmas, ko no 7. līdz 14. martam Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" rīko Liepājas Simfoniskais orķestris. Tajā piedalīsies mūziķi no Brazīlijas, Čīles, Portugāles, Francijas, Čehijas, Lietuvas un Latvijas.

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!