Aktualitātes
22.03.2022

"Liels un mazs" atzīts par labāko bērnu grāmatu izdevēju Eiropā

Komentē
3

Apgāds "Liels un mazs" Starptautiskajā Boloņas bērnu grāmatu tirgū godalgots kā gada labākā bērnu grāmatu izdevniecība Eiropā, vēstīts grāmatu tirgus mājaslapā.

Šī bija piektā reize pēc kārtas, kad "Liels un mazs" tika nominēts prestižajai balvai, taču pirmā reize, kad apgāds kļuva par balvas laureātiem.

"Kopš dibināšanas 2004. gadā apgāds ir tiecies attīstīt un bagātināt Latvijas bērnu grāmatu vidi un piedāvāt alternatīvu gan grāmatu satura (ar augstvērtīgiem tekstiem un mūsdienīgām ilustrācijām), gan inovatīva dizaina un drukas risinājumu ziņā. Rezultāts ir apliecinājums izkoptai literārai un vizuālai gaumei," teikts balvas pamatojumā.

Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus balvu "Gada labākais bērnu grāmatu izdevējs" piešķir, izceļot izdevēju augsto profesionalitāti, ar kādu tie īsteno inovatīvus un intelektuāli augstvērtīgus bērnu grāmatu projektus.

Balvai ik gadu tiek nominētas izdevniecības no sešām pasaules daļām – Eiropas, Āzijas, Okeānijas, Āfrikas, Latīņamerikas un Ziemeļamerikas. Finālam no katra reģiona tiek izvirzīti pieci izdevēji. Ar "Liels un mazs" par labākā Eiropas bērnu grāmatu izdevēja titulu sacentās divi izdevēji no Francijas, kā arī izdevēji no Krievijas un Polijas. Par nominētajām izdevniecībām balsoja Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus reģistrētie dalībnieki.

Pilns laureātu saraksts pieejams Boloņas grāmatu tirgus mājaslapā. Šogad balva tika pasniegta 10. reizi.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
3

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!