Aktualitātes
16.10.2017

"Liels un mazs" aicina uz "Bikibuka" festivālu

Komentē
0

Bērnu grāmatu izdevniecība "Liels un mazs" ielūdz uz dzejoļu bilžu grāmatu sērijas "Bikibuks" noslēguma festivālu šī gada 21. oktobrī plkst. 11:30 Rīgas grāmatu svētkos Kongresu namā.

Pirms pieciem gadiem tieši Kongresu nama grāmatu svētkos aizsākās "Bikibuka" sērija. Izdevniecība "Liels un mazs" atvēra pirmās sešas grāmatiņas un iepazīstināja ar "Bikibuka" ideju – izdot simt kabatas formāta grāmatu, katrā no tām publicējot vienu dzejoli (gan klasiķu, gan mūsdienu autoru), ko ilustrējis kāds mūsdienu mākslinieks, piešķirot dzejolim svaigu, unikālu interpretāciju. Sērijas sastādītāja ir dzejniece Inese Zandere, bet mākslinieciskā redaktore – Rūta Briede, kas ir arī "Bikibuka" logo un idejas autore. Noslēdzot sēriju, Inese Zandere un Rūta Briede kopā izveidojušas izdevniecības pārsteigumu "Bikibuka" faniem – "Bikibuku" nr. 101 "Ja Bikibukam būtu divritenis".

"Bikibuka" festivāls sāksies pulksten 11.30 Kongresu nama 215. auditorijā ar diskusiju "Bikibuks manā dzīvē". Diskusijā piedalīsies kultūras kritiķe Santa Remere, pedagogs Lauris Bokišs, LNB Bērnu literatūras centra bibliotekāre Ilze Marga un māksliniece Elīna Brasliņa, kā arī visi sanākušie lielie un mazie "Bikibuka" cienītāji. Tiks atvērtas 4 beidzamās sērijas grāmatiņas: Raiņa, Aspazijas, Annas Brigaderes un Artura Gobas, ko ilustrējuši Monika Pormale, Jūlija Soboļeva, Katrīna Neiburga un Jānis Blanks.

"Bikibuka" mākslinieku parādē varēs klātienē iepazīties ar vairākiem desmitiem "Bikibuka" ilustratoru, aprunāties un tikt pie autogrāfiem. Kongresu nama 2. stāvā darbosies mākslinieces Rūtas Briedes vadītā sietspiedes darbnīcā. Tajā būs iespējams līdzpaņemtos apģērbus un auduma maisiņus apdrukāt ar bilžu grāmatu sērijas galveno varoni – Bikibuku.

Visas dienas garumā darbosies "Bikibuka" maiņas punkts, kurā sērijas krājēji varēs mainīties ar līdzpaņemtajiem "Bikibukiem". Grāmatiņas festivāla laikā būs nopērkamas par īpaši draudzīgu cenu – 1 eiro. Rīgas grāmatu svētkos Kongresu namā varēs iegādāties arī citas izdevniecības "Liels un mazs" grāmatas.

Rīgas grāmatu svētkos piedalās visas Latvijas lielākās izdevniecības un ar grāmatām saistīti pasākumi notiek visas dienas garumā.

Sekot izdevniecības jaunumiem var tviterī un feisbukā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!