nazis
pirms 6 gadiem
Robežas sabiedrībā ir vajadzīgas un cita ceļa nav, kā noteikt aizliegumus un noteikumus. Tas ir labi tikmēr, kamēr tie ir pamatoti un saprotami, bet bieži vien aizliegumi un noteikumi tiek noteikti tikai tāpēc, ka ir iespēja tos noteikt. Tā var nonākt pie absurdā situācijā, kad ir nenormāli daudz bezjēdzīgu noteikumu, kuru ievērošanas kontrolei vajag uzturēt nenormālu daudzumu kontrolieru un birokrātisko aparātu, līdz šī bezjēdzīgā situācija kļūst par nenormālu slogu valstij un arī indivīdiem, jo tiek nepamatoti ierobežotas indivīdu tiesības. Beidzot var sabrukt valsts.

Janis Dzilums
pirms 6 gadiem
Jānošķir jēdzieni VALSTS un birokrātiskā aparāta vairošanās/pašsaglabāšanās tieksme. Diemžēl pie mums aizbildinoties ar Valsts interesēm tiek bīdīti projekti noteikumiem un regulējumiem kuri jau "a priori" paredz jaunu kontrolējošo un sodošo institūciju nepieciešamību - tas nozīmē labi atalgotus birokrātiskā aparāta krēslus. Diemžēl nav redzams par VALSTI domājošs politiķis ir tikai nožēlojami partiju ķīviņi treknāka kumosa dēļ. Varbūt kāds parādīsies?

Guntis Kārkliņš
pirms 6 gadiem
Lūk un šajā situācijā mani visvairāk uztrauc kā būt pārliecinātam, ka mūsu varonīgais izlūks patiesi ir MŪSU, VARONĪGS un IZLŪKS.

Guntis Kārkliņš
pirms 6 gadiem
Tur jau tā lieta ka visi manipulē, bet kāpēc gan viena manipulācija ir laba, bet cita apkarojama. Acīmredzot starpība tā pati kas starp mūsu varonīgo izlūku un viņu nodevīgo spiegu.

Guntis Kārkliņš
pirms 6 gadiem
Problēma ir tajā apstākli, ka aicinājums nebūt manipulējamiem arī ir sava veida manipulācija kāda interesēs. Iespējams es vēlos tikt manipulēts tajā virzienā kuru es pats izvēlos nevis tajos virzienos kuros gudri onkuļi stāsta, ka viņi nu nevienu pašu nemanipulē.

Sierrealiste
pirms 6 gadiem
Jau 10 - 15 gadus strīdos par karoga dedzināšanu. Vispirms ar studiju biedriem, pēc tam ar kolēģiem :) Man karogu negribas dedzināt, pasarg Dies', bet esmu pārliecināta, ka tam būtu jābūt atļautam, ja karogu esmu iegādājusies par savu naudu vai pati izgatavojusi. Reti kurš man piektīt, tāpēc sanāk tāds mazohistiski-filosofisks vingrinājums.
Viena no manām kolēģēm (progresīva sieviete) ir arī apgalvojusi, ka homoseksuālu cilvēku attiecībām piešķirot tādu pašu statusu kā heteroseksuālām, kaut kā tiek ierobežota viņas brīvība. Lūk šo atkal es nespēju izprast.
Taču būtība ir viena - attiecībā uz svētumiem, ko zaimot, mūsu sabiedrībā ir izteikta dubultmorāle.
Mani vienmēr ir tracinājis tas, ja rokas soma nav pieskaņota nekam no pārējā apģērba. Goda vārds, kā ieraugu, tā jūtu pamatīgu diskomfortu. Protams, apzinos, ka droši vien esmu mazākumā, un tāpēc neviens nekā nedarīs, lai šo diskomfortu mazinātu. Lai gan no otras puses, ir taču teiciens "fashion is my religion". Būtu Saeimā, varētu savu reliģisko jūtu aizskārumu mesties aizstāvēt, ne?

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
akmens - un kuri manipulē ar tiem profesionālajiem manipulētājiem? Vai ir kādi hipotētiski "pilnīgi brīvie režisori", vai arī jūsuprāt manipulētāji paši savu it kā citiem paredzēto manipulāciju gūstā?

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
Ja konkrēti par sejas aizsegšanas likumu, tad domāju ka tas vispār kā tāds ir bezjēdzīgs, arī kā savā ziņā gļēvuma, ja tā var izteikties, izraisīts. Proti, baidoties pateikt "mēs šeit nevēlamies nekādus musulmaņus" - politnekorekti, ksenofobiski, rasistiski (gan nekādi neiebraucu kāds sakars pārnacionālai reliģijai ar kādu no rasēm), ko par mums cilvēki teiks - nu tad izlīdzēsimies ar ko šādu.
Teiksiet, cienījamais pan, ka tā tas nav, ka mūsu mīļie deputātiņi nav nekādi tur islāmafobi - labi bet tad vēl sliktāk, ja tiek pieņemts apriori stulbs likums pat bez jebkāda pamata, neatkarīgi, atklāta vai slēpta. Tas taču normālā vidē ir pašsaprotami - jā kāds, vai kāda nevēlas atsegt savu ģīmi... nu ģīmis gan mūsu gadījumā, sievietēm seja, tad viņam vai viņai ir pilnas tiesības to darīt. Un man vai tev tur nav nekāda daļa.
Tad jau tikpat loģiski būtu dažām sievietēm prasīt lai nokasa no vaigiem špakteles kārtas.
Šis aizliegums diemžēl nestrukturizēs apkārtējo.

akmens
pirms 6 gadiem
Ja jūs uzskatāt, ka ar jums nemanipulē, tad jūs esat PROFESIONĀĻU rokās.

akmens
pirms 6 gadiem
Māri! Latvija atrodas starp veseri un laktu. Veseris un lakta figurāli ir valstis, kurās hronoloģiski vēlāk par visām citām valstīm tika atcelta verdzība. Saimniekus neizvēlās, bet vai būt, vai nebūt manipulējamiem ir mūsu ziņā.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!