Aktualitātes
18.06.2021

Līdz visi būsim vienlīdzīgi! Šovasar Rīgā notiks "Baltijas praids"

Komentē
3

No 2. līdz 7. augustam Rīgā norisināsies Baltijas reģiona lielākais un redzamākais cilvēktiesību notikums – "Baltijas praids" (Baltic pride), kas šogad ar saukli "Līdz visi būsim vienlīdzīgi!" runās par līdztiesību un iekļaujošas sabiedrības nepieciešamību. Festivāla ietvaros notiks virkne notikumu, kuros varēs piedalīties gan klātienē, gan tiešsaistē, ziņo festivāla informatīvais atbalstītājs, portāls "TvNet".

Festivāla laikā tiks prezentēts Kaspara Aleksandra Irbes dienasgrāmatu pirmais sējums "Slēptā dzīve: Homoseksuāļa dienasgrāmata 1927.-1949", ko veido vēsturniece Ineta Lipša un izdod biedrība "Ascendum". Atbalstīt grāmatas iznākšanu, iegādājoties to iepriekšpārdošanā, iespējams šeit. Norisināsies Baltijas dažādības biznesa forums "Think Diversity!", kas sniegs ieskatu jaunākajās tendencēm dažādības vadības jomā, kā arī augsta līmeņa konference "Cilvēka cieņa: fundamentāla demokrātiskas tiesiskas valsts vērtība", kas veltīta daudz apspriestajam cilvēka cieņas principam.

Programmā paredzētas arī sieviešu stand-up stāvizrādes, slavenu Latvijas komiķu "cepiens" par sabiedrības aktualitātēm, diskusijas par viendzimuma ģimeņu ikdienas izaicinājumiem, par veselības jautājumiem un sabiedrības grupu iekļaušanas jautājumiem, filmu dienas, "Latvian Drag King Collective" uzstāšanās, LGBTI kopienas talantu tikšanās un citi notikumi.

Festivāla centrālais notikums – gājiens – šogad notiks transformētā formā sestdien, 7. augustā. "Viens no centrālajiem "Baltijas praids" mērķiem vienmēr ir bijusi redzamība. Ņemot vērā globālās pandēmijas ietekmi, kas likusi cilvēkiem mainīt ieradumus un darīt lietas citādāk, radošāk, iekļaujošāk, šogad "Baltijas praids" redzamākais pasākums tiks transformēts jaunā un radošākā veidolā, dodot iespēju šo redzamību ne tikai saglabāt, bet arī palielināt – "Baltijas praids" varēs piedalīties katrs!" sola rīkotāji.

"Rietumu pasaulē Pride jau vairāk nekā 50 gadus ir viens no nozīmīgākajiem pārmaiņu nesējiem LGBTI tiesībās. Arī Latvijā ar Baltijas praids šogad ienākušas pozitīvas vēsmas - biznesa vidē atbalsts dažādībai vairs nav tikai formalitāte. Sabiedrība pieņem dažādas ģimenes un Latvijā jau sen nevar aizbildināties ar sabiedrības vairākuma viedokli, lai vēl ilgāk vilcinātos ar iekļaujošas likumdošanas nodrošināšanu. Mūsu valsts Satversme sargā visas ģimenes, un par to vairs nav nekādu šaubu. Esam uz lielu un neizbēgamu pārmaiņu sliekšņa, un šī gada Baltijas praids to apliecinās vēlreiz," skaidro LGBT un viņu draugu apvienības "Mozaīka" valdes priekšsēdētāja un Baltijas praids līdzpriekšsēdētāja Kristīne Garina.

Festivāla organizatori uzsver, ka šis būs līdz šim nozīmīgākais "Baltijas praids". ""Baltijas praids" ir lielākais un redzamākais cilvēktiesību notikums Baltijas reģionā. Sabiedrība mainās, arī "Baltijas praids" ir transformējies līdzi laikam. Šogad "Baltijas praids" būs īpaša nozīme, jo šis ir pirmais praida notikums klātienē Baltijas valstīs pēc pandēmijas sākuma. Šogad, lai arī mūsu uzsvars ir uz LGBTI cilvēku tiesībām, vienlaikus apzināmies, ka LGBTI tiesības ir daļa no visu cilvēktiesību kopuma. Mēs katrs esam daļa no sabiedrības, tāpēc mēs vēlamies sniegt platformu arī visām citām mazaizsargātām grupām, lai veicinātu cieņpilnu un iekļaujošāku Latvijas sabiedrību," uzsver "Mozaīka" valdes loceklis un Baltijas praids līdzpiekšsēdētājs Kaspars Zālītis.

Šogad par "Baltijas praids" galvenajiem atbalstītājiem kļuvuši "Swedbank" un "Tvnet Grupa". "Baltijas praids" partneru loku paplašina "Printful", kā arī atbalstītāju vidū ir Flandrijas reģions, ANO Bēgļu programma, "Hanzas perons", Sporta 2 kvartāls, "Sexy Style", "Satori", kā arī daudzi citi.

Baltijas praids organizē LGBT un viņu draugu apvienība "Mozaīka" sadarbībā ar reklāmas aģentūru "VUCA", digitālo mediju aģentūru "Huligan", radošo apvienību "Rozenbauma un māsas", Kaņepes kultūras centru, biedrību "Ascendum" un daudzām citām nevalstiskajām organizācijām.

Baltijas praida rīkotāji sola īpaši rūpēties par pasākumu dalībnieku drošību – turpat visi pasākumi tiks translēti tiešraidē un būs iespēja tajos piedalīties attālināti. Par papildu drošības pasākumiem vēl tiks lemts atkarībā no epidemioloģiskās situācijas, taču organizatori uzsver, ka rūpīgi sekos visiem valstī noteiktajiem ierobežojumiem un konsultēsies ar speciālistiem, lai visi lēmumi būtu nopietni izsvērti.

Plašāka informācija festivāla tīmekļvietnē un Baltijas praids sociālajos tīklos.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
3

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!