Aktualitātes
12.03.2021

Līdz 19. martam vēl var pieteikties VKKF radošo personu atbalsta programmai

Komentē
0

Vēl nedēļu līdz 19. martam iespējams pieteikties Valsts kultūrkapitāla fonda administrētajai "Radošo personu nodarbinātības programmai". Tās ietvaros atbalstu var gūt radošās personas, kuru profesionālā darbība pandēmijas dēļ cietusi. Piedāvājam apkopojumu ar svarīgākajām lietām, kas jāzina, piesakoties programmai.

Mērķprogrammas konkursā radošai personai tiek piešķirta radošā darba stipendija, kuras apmērs ir 650.00 eiro mēnesī (katrā no divām konkursa kārtām iespējams gūt atbalstu trim mēnešiem). Kopumā šajā programmā tiks sadalīti 1 950 000 eiro.

Atšķirībā no iepriekšējām VKKF radošo personu atbalsta programmām, šai var pieteikties visas radošās personas neatkarīgi no kopējā ienākumu apjoma – pieteicējam nav jābūt saimnieciskās darbības veicējam ar ienākumiem zem noteikta apjoma. Galvenais ir būt radošai personai, kuras profesionālo radošo darbību un no tās gūtos ieņēmumus negatīvi ietekmējis "Covid-19". Šīs stipendijas arī netiks apliktas ar nodokļiem.

"Vēl joprojām ir iespējams iesniegt pieteikumus radošo personu nodarbinātības programmā. Nosacījumi, lai kvalificētos šai programmai, šogad kļuvuši ievērojami vieglāki, tādējādi daudziem radošajiem cilvēkiem, kuru ikdienas darbs saistās ar pandēmijas dēļ ierobežotajām aktivitātēm kultūras jomā, tā ir laba iespēja saņemt atbalstu un turpināt radīt, padarot bagātāku Latvijas kultūras ainavu arī šajā pelēkajā laikā," komentē VKKF padomes priekšsēdētājs Valts Ernštreits.

Konkurss notiks divās kārtās: 5. martā sākās pieteikšanās 1. kārtai, kas aptvers laika posmu no šī gada 1. janvāra līdz 31. martam, savukārt no 1. jūnija tiks atvērta 2. kārta, kuras ietvaros varēs iegūt stipendiju par laika posmu no 1. aprīļa līdz 30. jūnijam.

Kas var pieteikties?

Atbalstam var pieteikties tās radošās personas, kuru:

  • profesionālā radošā darbība ir ierobežota Covid-19 apdraudējuma laikā valsts epidemioloģiskās situācijas un noteikto ierobežojumu dēļ;
  • kuras pēdējo trīs gadu periodā ir radījušas autortiesību vai blakustiesību objektus Autortiesību likuma izpratnē;
  • kurām 2021. gadā nav piešķirta stipendija VKKF mērķprogrammā "Jaunrades veicināšanas stipendiju mērķprogramma".

NB! Radošā darba stipendija nevar tikt piešķirta par to mēnesi/mēnešiem, kurā projekta pieteicējs ir saņēmis Valsts ieņēmumu dienesta administrēto dīkstāves pabalstu. Ja saskaņā ar VID sniegto informāciju projekta pieteicējam kalendārā mēnesī ir veikta šāda izmaksa (jebkādā apmērā), par attiecīgo kalendāro mēnesi stipendiju nepiešķirs (piemēram, ja par janvāri saņemts dīkstāves pabalsts, stipendija par šo mēnesi netiks izmaksāta, taču pieteicējs joprojām var pretendēt uz VKKF atbalstu februārī un martā). 

Kad jāpiesakās?

Pieteikšanās 1. kārtai notiks no 5. līdz 19. martam (plkst. 23:59), bet 2. kārtai – no 1. līdz 15. jūnijam (plkst. 23:59).

NB! VKKF īpaši aicina neatlikt pieteikšanos uz pēdējām divām dienām, jo gadījumā, ja pieteikumu skaits pārsniegs mērķprogrammā pieejamos finanšu līdzekļus, pieteikumi tiks atbalstīti iesniegšanas secībā. Tāpat, saņemot pieteikumu laikus, VKKF konsultanti varēs paspēt informēt iesniedzēju, ja pieteikumā ir kāds trūkums, bet, ja pieteikums iesniegts pēdējā brīdī, tam var vairs nebūt laika.

Kas jāiesniedz?

Pieteikuma forma jāaizpilda elektroniski šeit.

Pieteikumam jābūt latviešu valodā un tajā obligāti jāiekļauj šāda informācija:

  • radošā darba pārskats stipendijas periodam (1. kārtai: janvāris-marts), kurā pastāstīts par šajā laikā plānotajām un īstenotajām radošajām iecerēm (ne vairāk kā 1000 zīmju garumā).
  • CV (PDF formātā), kurā obligāti jāiekļauj profesionālās radošās darbības pārskats par pēdējo trīs gadu periodu;
  • izsmeļošs paskaidrojums, kā Covid-19 situācija ierobežojusi projekta pieteicēja profesionālo radošo darbību (ne vairāk kā 1000 zīmes). Tajā jāiekļauj informācija par pandēmijas ierobežojumu dēļ zaudētajām iespējām uzstāties, publicēties, piedalīties izstādēs, koncertos u.tml., kuru dēļ ir samazinājušies ienākumi.

NB! Kā uzsver VKKF, šajā sadaļā izsmeļoši jāskaidro, kā tieši radošo darbību un ieņēmumus no tās ierobežojusi "Covid-19" pandēmija, jo šī programma paredzēta kā atbalsts pandēmijas seku novēršanai kultūras nozarē. Nepieciešams iekļaut informāciju par to, kā ienākumu apjoms sarucis, salīdzinājumā ar pirmskrīzes laiku.

Kad būs konkursa rezultāti?

Konkursa rezultāti būs zināmi mēneša laikā no pieteikšanās temiņa beigām.

Kur meklēt vairāk informācijas?

Programmas nolikums ir atrodams VKKF mājaslapā, bet zemāk atrodams VKKF rīkotā informatīvā semināra ieraksts, kurā fonda pārstāve Jana Vērdiņa sniedz prezentāciju par pieteikšanos, kā arī atbild uz klausītāju jautājumiem: 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!