Kadrs no Martas Elīnas Martinsones filmas "Tizlenes"
 
Aktualitātes
03.12.2020

Latvijas režisori un producenti tiešsaistē stāstīs par topošajām filmām

Komentē
0

Otrdien, 8. decembrī no pulksten 12:00 Nacionālais Kino centrs aicina tiešsaistē pieslēgties sarunai "Latvijas kino. Ko gaidīt?" – NKC mājaslapā, LMT Viedtelevīzijā, lietotnē "LMT Straume" vai NKC un LMT "Facebook" profilos. Sarunu vadīs Jānis Skutelis, aicinot producentus un režisorus iepazīstināt plašāku skatītāju loku ar Latvijas profesionālo filmu studiju veidotām filmām, kas saņēmušas Nacionālā kino centra atbalstu un 2021. vai 2022. gadā tiks piedāvātas skatītājiem.

Kā norāda Nacionālais kino centrs, neskatoties uz izaicinājumiem, ko kino industrijai sagādā pandēmijas ierobežojumi, Latvijas filmu nozarē darbs sekmīgi turpinās, un 2020. gada nogalē dažādās ražošanas vai gatavības stadijās ir vairāk nekā 60 filmas. "Visa gada garumā ir gan iesākta jaunu filmu ražošana (turklāt 2020. gada rudenī pēc Kultūras ministrijas lēmuma papildinot nozares budžetu ar piešķirto ārkārtas finansējumu), gan turpināti iepriekšējo gadu darbi; vairākas filmas ir jau piedzīvojušas starptautiskus panākumus pasaules festivālos un gaida katra savu Latvijas pirmizrādi, daļa darbu vēl ir tapšanas procesā, teikts paziņojumā presei.

Ar savām gaidāmajām filmām sarunas gaitā iepazīstinās tādi režisori kā Dāvis Sīmanis ("Gads pirms kara"), Signe Baumane ("Mans laulību projekts"), Ināra Kolmane ("Mātes piens"), Marta Elīna Martinsone ("Tizlenes") un citi.

Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma: "Pasaules kinoindustrijai aizvadītais gads nav bijis viegls, tālab ir ļoti svarīgi apzināties, ka, par spīti dažādiem satricinājumiem, Latvijas filmu nozare turpina darboties, piedāvājot žanrisku, tematisku un stilistisku daudzveidību. Ar Nacionālā kino centra atbalstu topošās filmas piedāvā plašu spektru – te ir gan filmas par mūsdienām, gan neseno vēsturi, gan populāru literāru darbu ekranizācijas, gan filmas bērnu un jauniešu auditorijai, gan ekstravaganti pieteikumi pat mūzikla un vesterna žanros. Valsts finansējuma ietvaros vienlaikus strādā gan dažādu paaudžu režisori, gan sievietes un vīrieši, gan lielas un mazas filmu studijas, tātad arī par līdzsvara trūkumu Latvijas filmu nozarē nav iemesla raizēties."

Saruna Latvijas kino. Ko gaidīt? norisināsies kinoteātrī Kino Citadele, tā būs skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, bet pieejamību interneta vidē nodrošinās LMT Straume. Skatītāji varēs uzdot režisoriem jautājumus – to būs iespējams izdarīt "Facebook Event" komentāros šeit.

Iepazīstināt ar savām filmām un projektiem 8. decembrī būs gatavas šādas filmu studijas un filmu autori:

  • studija "Ego Media" ar spēlfilmu "Tizlenes" (režisore Marta Elīna Martinsone)
  • studija "Deviņi" ar Noras Ikstenas romāna "Mātes piens" ekranizāciju (režisore Ināra Kolmane)
  • studija "Platforma" un režisors Aigars Grauba ar filmu "Jumprava. Lielais notikums"
  • studija "Kompānija Hargla" un režisore Laila Pakalniņa ar spēlfilmu "Spogulī"
  • studija "K Films", producente Linda Krūkle un režisors Māris Martinsons ar vēsturisko lielfilmu "Zeme, kas dzied" un romantisko komēdiju "Saki jā!"
  • studija "Lokomotīve" ar spēlfilmu "Gads pirms kara" (režisors Dāvis Sīmanis), pilnmetrāžas animācijas filmu "Mans laulību projekts" (režisore Signe Baumane) un ģimenes filmu "Ziemassvētki džungļos" (režisors Jāks Kilmi).
  • režisors un producents Matīss Kaža ar studijā "Fenixfilm" topošo vesternu "Kur vedīs ceļš" un studijā "Deep Sea Studios" topošo jauniešu filmu "Neona pavasaris"
  • studija "Mistrus Media" ar dokumentālajām filmām "Zeme" (režisors Ivars Seleckis) un "Homo Sovieticus" (režisors Ivo Briedis), spēlfilmu "Semuela ceļojumi" (režisors Aiks Karapetjans) un daudzsēriju filmu "Emīlija. Latvijas preses karaliene" (režisori Kristīne Želve, Andis Mizišs, Dāvis Sīmanis)
  • studija "Riverbed" ar režisores Elzas Gaujas debijas spēlfilmu "Mamma vēl smaida"
  • studija "VFS Films" ar dokumentālajām filmām "Uguns aplis" (režisore Signe Birkova) un "Hekabes jautājums" (režisors Pēteris Krilovs), animācijas filmu "Diendusa" (režisors Nils Skapāns )un starptautiskajiem kopražojumiem – "Es piedzimu Roselīni" u.c.
  • studija "Tasse Film" ar režisora Staņislava Tokalova spēlfilmu "Mīlulis"
  • izplatīšanas kompānija Spektrs ar spēlfilmām "Bedre" (režisore Dace Pūce), "Nemierīgie prāti" (režisori Raitis un Lauris Ābeles) un mazbudžeta spēlfilmu "Upurga"  (režisora Uģa Oltes debija)
  • studija "Fa Filma" ar spēlfilmu "Saule spīd 24 stundas" (režisors Juris Poškus) un dokumentālo filmu "Mana māte valsts" (režisore Ieva Ozoliņa).

Tiešsaistes saruna "Latvijas kino. Ko gaidīt? " būs pieejama lietotnē "LMT Straume", internetā un LMT Viedtelevīzijā, Nacionālā Kino centra un LMT "Facebook" kontos, tā tiks arī ierakstīta un vēlāk ievietota plašai pieejamībai Nacionālā Kino centra mājaslapā un lietotnē "LMT Straume".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!