Aktualitātes
02.05.2022

Latvijas pirmizrādi piedzīvos Daces Pūces zinātniskās fantastikas filma "Manni"

Komentē
1

Latvijā pirmizrādi piedzīvos režisores un producentes Daces Pūces filma "Manni" ("Manny"). Psiholoģiskais zinātniskās fantastikas trilleris ir pirmā Latvijas un Indijas kopražojuma filma.

"Manni" ir stāsts par indieti, kura ieradusies Latvijā, lai rakstītu autobiogrāfisku romānu, bet nokļūst reālo, iztēles un mākslīgā intelekta attiecību gūstā. Galvenās lomas atveido Sonala Segala (Indija), Tonijs Hokinss (Lielbritānija), kā arī pašmāju aktieri – Dārta Daneviča, Jurijs Djakonovs un Marta Grase.

"Filma stāsta par mūsu atkarību no mākslīgā intelekta un cilvēciskām kaislībām. Tās aktualitāte ir pieaugusi tieši tagad, pēc-covid pasaulē, jo mūsu atkarība no ierīcēm ir kļuvusi daudz lielāka. Es ceru, ka nevienam nenāksies piedzīvot to, ko piedzīvo filmas galvenā varone, bet tajā pašā laikā mēs esam ļoti tuvu šādai situācijai, un tā jau vairs nebūs fantastika, bet realitāte," saka režisore Dace Pūce.

"Šī ir pirmā Indijas-Latvijas kopražojuma filma. Mūsu profesionālā komanda spēja nofilmēt visu pilnmetrāžas filmu 12 filmēšanas dienās, kas ir ļoti maz (salīdzinājumam pilnmetrāžas spēlfilmas uzņemšanai vidēji ir nepieciešamas 30 filmēšanas dienas)" stāsta filmas producente Kristele Pudane. "Tas bija iespējams tikai pateicoties ļoti skrupulozai plānošanai, ko lieliski paveica režisora pirmais asistents Ruslans Fradkins kopā ar izpildproducenti Renāti Baroni, un saliedētam visas komandas darbam uz filmēšanas laukuma. Īpaši jāatzīmē filmas galvenā māksliniece Katrīna Kalniņa, kurai šī bija debijas kino."

Filma pilnībā tika filmēta Latvijā, bet pēcapstrāde notika Covid-19 pandēmijas laikā tiešsaistē. "Manni" ieguvusi balvas dažādos festivālos: labākais režisors (Eiropas kinematogrāfijas balvas), labākā zinātniskās fantastikas filma, labākais operatora darbs, labākais otrā plāna aktieris un labākais komponists (Maiami Starptautiskais zinātniskās fantastikas festivāls), labākā starptautiskā filma (Radžastānas starptautiskais filmu festivāls), labākais scenārijs (Lielbritānijas Āzijas filmu festivāls).

Filmas komponists Narešs Kamats (Indija) ir pazīstamās sūfiju grupas "Kailasa" dibinātājs un solists. Filmas operators ir Gatis Grīnbergs, māksliniece – Katrīna Kalniņa, montāžas režisors – Jurģis Ločmelis, kostīmu māksliniece Ilze Grickus, grima māksliniece Ivanda Šmite, gaismu mākslinieks Toms Ločmelis, izpildproducente Renāte Barone, filmēšanas vietu menedžere Anita Kalve. Filmu producējusi Dace Pūce ("Marana Productions"), Kristele Pudane un Sonala Segala.

Savu pasaules pirmizrādi filma piedzīvoja Itālijā 2020. gada novembrī ("74th Festival Internazionale Del Cinema Di Salerno"), bet Latvijas kinoteātros būs skatāma no 7. maija.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!