Aktualitātes
30.11.2021

Latvijas kinoteātros nonāks Kannās godalgotā filma "Titāns"

Komentē
0

No šā gada 3. decembra Latvijas kinoteātros tiks demonstrēts ar Kannu kinofestivāla galveno balvu godalgotais franču režisores Žulijas Dikurno darbs "Titāns" – vardarbības, seksa, brutalitātes un pulsējošas mūzikas uzplaiksnījums Tarantīno stilā.

"Pēc bērnībā pārciestas avārijas filmas galvenajai varonei galvā implantēta plāksne no titāna – ārkārtīgi karstumizturīga un triecienizturīga metāla. Nu jau pieaugusī meitene izjūt cietā metāla iedarbību – viņai piemīt tieksme dedzināt un postīt, viņa izjūt nekontrolējamas alkas pēc seksa ar mašīnām. Hormonu un benzīna maisījums viņas organismā izraisa agresivitātes viļņus. Orģijām seko asiņains murgs. Kad stāsts šķietami sasniedzis kulmināciju, notiek dīvaina tikšanās," vēsta filmas anotācija.

Visā Kannu kinofestivāla vēsturē tikai viena sieviete – Jaunzēlandes režisore Džeina Kempione 1993. gadā saņēmusi festivāla galveno balvu par romantisko drāmu "Klavieres". "Klavieres" dalīja balvu ar Čeņa Kaiges filmu "Ardievu, mana konkubīne". Ž. Dikurno ir pirmā sieviete, kura Kannās saņēmusi nedalītu galveno balvu. 

Ž. Dikurno pirmā īsmetrāžas filma "Junior" (2011), stāsts par skolnieci, kura inficējas ar kuņģa vīrusu un piedzīvo mutāciju, tika iekļauta Kannu kinofestivāla Starptautiskajā kritiķu nedēļā un saņēma balvu. Pilnmetrāžas šausmu filmas "Miesa" pirmizrāde notika tajā pašā Kannu kinofestivāla programmā un saņēma FIPRESCI balvu; kopumā filmai piešķirtas 20 balvas.  Filma ir par 16 gadus veco Žistinu, kura iestājusies veterinārajā skolā un iesvētībās spiesta ēst jēlu gaļu.  Šis pārbaudījums modina viņā neremdināmu tieksmi pēc svaigas gaļas, īpaši – pēc cilvēku miesas.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!