Aktualitātes
20.12.2018

Latvijas filma "Lote un pazudušie pūķi" iekļauta Berlīnes kinofestivāla konkursā

Komentē
0

Filmu studijas "Rija" jaunākā filma – pilnmetrāžas animācija "Lote un pazudušie pūķi", kas tapusi kopsadarbībā ar Igaunijas animatoriem, iekļauta Berlīnes kinofestivāla programmas "Generation" konkursa programmā, kur tā sacentīsies ar citām bērnu un jauniešu auditorijai veidotām filmām.

Kristāla lāci piešķir jauniešu žūrija, un uz Latviju līdz šim atbraukuši divi "lācēni" – 1995. gadā par Nila Skapāna leļļu animācijas īsfilmu "Lidojam?!", kas tapusi seriāla "Munks un Lemijs" ietvaros, un par Renāra Vimbas pilnmetrāžas debijas filmu "Es esmu šeit" (2016). Kā uzsver animācijas filmas "Lote un pazudušie pūķi" Latvijas producents Vilnis Kalnaellis, "Lotes" iekļaušana Berlīnes konkursa programmā ir ļoti pagodinoša, jo īpaši tāpēc, ka reti kad tāds gods tiek izrādīts pilnmetrāžas animācijas filmai. Filmu studijas "Rija" vadītājs pauž arī lepnumu, ka šī ir jau sestā studijas filma, kura tiks izrādīta Berlīnē – šāds gods bijis arī studijas filmām "Lote no Izgudrotāju ciema" (2006, rež. Janno Poldmā un Heiki Ernits), "Kad āboli ripo" (2009, rež. Reinis Kalnaellis), "Lote un Mēnessakmens noslēpums" (2011, rež. Janno Poldmā un Heiki Ernits), "Eizenšteins Guanahato"(2015, rež. Pīters Grīnevejs) un "Dziedošais Hugo un viņa neparastie piedzīvojumi" (2017, rež. Reinis Kalnaellis).

Jaunākajā filmā par suņumeitenes Lotes piedzīvojumiem Izgudrotāju ciematā ierodas divi zinātnieki – Kārlis Jenots un Viktors Vīķis. Viņi ir nolēmuši piedalīties sacensībās, kuru dalībniekiem jāsavāc pēc iespējas vairāk tautasdziesmu. Abu vislielākais sapnis ir ierakstīt, kā dzied mītiskais ugunsspļāvējs pūķis. Par to padzirdējušas, Lote un viņas mazā māsiņa Rozīte auj kājas, un piedzīvojumi var sākties.

Lēkājoši zaķi, darbos aizņemti surikati, runājoša zivs, kura dzīvo krūšu kabatiņā, zaķene-operdziedātāja – šie ir vien daži no varoņiem, ar kuriem savos piedzīvojumos iepazīsies Lote un viņas māsiņa Rozīte. Tāpat kā iepriekšējās filmas par Lotes piedzīvojumiem, arī šo režisējuši Janno Poldmā un Heiki Ernits. Filma ir Igaunijas un Latvijas kopražojums, tās tapšanu finansiāli atbalstījis Nacionālais kino centrs. Sadarbības partneri – "Labs Kino" un "Shortcut".

Berlīnes starptautiskais kino festivāls norisināsies no 2019. gada 7. februāra līdz 17. februārim, filmas "Lote un pazudušie pūķi" Latvijas pirmizrāde notiks 21. februārī, bet no 22. februāra to varēs noskatīties visā Latvijā – kinoteātros un "Shortcut".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!