Aktualitātes
29.07.2020

"Latvijas Drag King kolektīvs" piedāvā "Drag King vēstures īskursu"

Komentē
0

Pagājušā gada nogalē dibinātā dragkingu performances apvienība "Latvijas Drag King kolektīvs" 27. jūlijā publiskojusi pirmo daļu no Latvijā tapušā "Drag King vēstures īskursa" miniseriāla. Sērijās tiks stāstīts gan par dragkingu fenomena vēsturi un attīstību, sākot no 16. gadsimta līdz mūsdienām, gan par dragkingu performances mākslas principiem un māksliniekiem Latvijā un pasaulē. Turpmākās epizodes tiks publicētas reizi mēnesī līdz pat rudenim, kad notiks "Baltijas Drag King tiešsaistes festivāls".

Kā stāsta veidotāji, "Drag King vēstures īskursa" mērķis ir saistošā un viegli saprotamā veidā iepazīstināt ar ASV un Eiropā šobrīd ļoti populāro drag kultūru, kas pamazām kļūst aktuāla arī Baltijas valstīs. Drag performancē izpildītājs ar kostīmu, kosmētikas un pārspīlētu žestu palīdzību pārtop pretējā dzimuma tēlā un uzstājas kabarē tipa priekšnesumos (dragkingi visbiežāk ir sieviešu atveidoti vīriešu tēli, bet dragkvīnas – vīriešu atveidoti sieviešu tēli).           

Šajā "Drag King vēstures īskursa" sērijā tā vadītājs Emmanuele Lampá (Latvijā pirmais kronētais dragkings) jeb performances māksliniece Laura Šterna stāsta par drag terminoloģiju un sarunā ar Latvijas transpersonu tiesību aktīvistu Dan Avangard skaidro atšķirību starp dragkingiem un vīriešiem-transpersonām.

"Drag King vēstures īskursa" sērijas latviešu valodā ar subtitriem angļu un krievu valodās būs pieejamas "Latvijas Drag King kolektīva" "YouTube" kanālā un "Facebook" lapā katra mēneša beigās no jūlija līdz novembrim, kad paredzēts "Baltijas Drag King tiešsaistes festivāls".

"Latvijas Drag King kolektīva" mērķis ir veidot iekļaujošāku Latvijas sabiedrību, palielinot LGBT+ kopienas redzamību un izpratni par to. Kolektīva darbība tiecas uz tradicionālās maskulinitātes pārvērtēšanu caur drag performanču radīšanu, dialogu un sabiedrības izglītošanu. Kolektīvs vēlas cīnīties pret aizspriedumiem un diskriminējošiem Latvijas likumiem, un darbojas kā Latvijas un Baltijas aktīvistu un mākslinieku platforma, lai stiprinātu LGBT+ tiesības un feminismu.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!