Aktualitātes
23.07.2020

Latvijas Arhitektu savienība neatbalsta plānu nojaukt ēku Elizabetes ielā 2

Komentē
0

Latvijas Arhitektu savienība (LAS) paudusi kritiku pašreizējai Nacionālās koncertzāles projekta virzības gaitai, nodēvējot plānu nojaukt ēku Elizabetes ielā 2 par "pārsteidzīgu un nepietiekami pamatotu".

Kā teikts paziņojumā presei, šāda Arhitektu savienības nostāja veidojusies diskusiju un debašu ceļā. "Padomes locekļi, apspriežot Ministru kabineta rīkojumu par Nacionālās koncertzāles būvniecību Elizabetes ielā 2 Rīgā un apkopojot LAS organizētajās tikšanās, diskusijās, un debatēs paustos viedokļus, konsekventi iestājas par mūsdienīgu, labas pārvaldības principiem atbilstošu pieeju Nacionālās koncertzāles izbūves ieceres īstenošanā. LAS Padome konstatē, ka līdzšinējais Nacionālās koncertzāles projekta virzības process neatbilst šiem principiem, kas bremzējoši ietekmē mērķa sasniegšanu – uzbūvēt sabiedriski nozīmīgu Nacionālo koncertzāli. Šāda lēmumu pieņemšanas prakse rada lieku spriedzi sabiedrībā un pretnostāda attiecīgas nozares vienu pret otru," raksta Arhitektu savienība.

Latvijas Arhitektu savienība lēmusi neatbalstīt Pasaules tirdzniecības centra ēkas demontāžu, bet aicina iekļaut to kā līdzvērtīgu Kultūras ministrijas izveidotajā potenciālo koncertzāles novietņu sarakstā tās tālākai izpētei un salīdzināšanai, iespējams, to papildinot ar vēl citām alternatīvām novietnēm. Tāpat atbalstīta ideja par Nacionālās arhitektūras padomes koncertzāles darba grupas izveidi, deleģējot darbam tajā LAS pārstāvjus. Lēmumā arī norādīts, ka projekta izstrādē nepieciešams iesaistīt pilsētas pašvaldību, kā tas pieņemts citās Eiropas Savienības valstīs, kā arī veikt esošās Pasaules tirdzniecības centra ēkas potenciālo pielietojumu un tālākās izmantošanas izpēti, organizējot tam atsevišķus projektēšanas plenērus un/vai konkursu.

Ar pilnu Arhitektu savienības lēmumu iespējams iepazīties šeit.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!