Aktualitātes
27.05.2019

Latvijai būs jauns kultūras ministrs – Daci Melbārdi ievēl Eiroparlamentā

Komentē
0

27. maijā paziņotie Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultāti Latvijā liecina, ka no partiju apvienības "TB/LNNK" Eiroparlamentā iekļuvusi ilggadējā kultūras ministre Dace Melbārde, kurai līdz ar to savs amats valdībā būs jāatstāj.

Kā rāda balsu apkopojums, Melbārde saņēmusi 15 399 plusus, savukārt svītrota 7626 reizes.

Pašlaik vēl nav skaidrs, kas varētu turpmāk vadīt Kultūras ministriju. Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" Melbārde norādīja, ka saredz vairākus potenciālos kandidātus, taču pagaidām šo cilvēku vārdus neatklās, jo vispirms esot nepieciešamas konsultācijas.

Dace Melbārde par kultūras ministri strādā kopš 2013. gada. Līdz tam viņa pārstāvējusi Latviju UNESCO, vadījusi Latvijas Nacionālo kultūras centru, Britu padomi, kā arī strādājusi Kultūras ministrijā par valsts sekretāra vietnieci kultūrpolitikas jautājumos. Dace Melbārde ieguvusi vēstures zinātņu bakalaura grādu, savukārt maģistra grādus sabiedrības vadībā un kultūras teorijā, administrācijā un vēsturē.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!