Aktualitātes
13.11.2018

Latvijā rādīs Igaunijas simtgades seriālu par vētrainajiem deviņdesmitajiem "Banka"

Komentē
0

No ceturtdienas, 15. novembra, LTV1 ēterā būs vērojams vērienīgais Igaunijas simtgades seriāls "Banka". 10 sēriju drāma balstīta patiesā stāstā par Igauniju deviņdesmitajos. Pēkšņā brīvība nes ieguvumus, taču liek arī piedzīvot dramatiskus notikumus laikā, kad atjaunotajā valstī visos līmeņos zeļ noziedzība.

1990. gadu sākumā Baltijas valstis kļuva par iespēju zemēm. Arī Igaunija. Skarbajos deviņdesmitajos, kad katrs cīnījās, kā prata, savu nišu aizpildīja arī dažāda līmeņa likumpārkāpēji – kriminālnoziedzinieki, afēristi, vieglas naudas tīkotāji, spekulanti. Arī bankas bija pavisam jauna nozare, un jaunajiem baņķieriem bija jāmācās izdzīvot jaunajā sistēmā.

Seriāls "Banka" tapis Igaunijas simtgades programmas ietvaros, kas papildu animācijas, dokumentālajām un spēlfilmām paredzēja arī televīzijas seriāla uzņemšanu. Savu pirmizrādi Igaunijā tas piedzīvojis tikai šajā rudenī, taču jau izpelnījies starptautiska līmeņa atzinību – novembra sākumā tas piedalījās Ženēvas starptautiskajā kinofestivālā – starptautisko televīzijas seriālu kategorijā, un tiesības to izrādīt iegādājušies arī "MHz Networks", kas seriālu padarīs pieejamu ASV un Kanādā. Seriāla budžets pārsniedz 2 miljonus eiro.

Seriāls vēsta par Tomasu, kurš no vienkārša benzīntanka pārdevēja, pateicoties savai atjautībai skaitļu pasaulē, kļūst par jaundibinātas bankas darbinieku. Darbs bankā, personīgās drāmas un deviņdesmito kolorīts seriālā atveidots vizuāli spēcīgi – ziemeļnieciskā estētika un kinematogrāfiski spilgtās ainavas atgādina mākslas foto, savukārt asie sižeta pavērsieni un deviņdesmito atpazīstamie kodi piesaista ar dramatisko patiesumu. Seriālu "Banka" LTV1 skatītāji varēs vērot ceturtdienās – no 15. novembra - plkst. 22.00. Seriāla režisoru komandā ir Rainers Sarnets (Rainer Sarnet), Juhans Ulfsaks (Juhan Ulfsak), Marianne Kērvere (Marianne Kōrver) un Jans Ēriks Nēgisto (Jan-Erik Nōgisto). Galvenajās lomās – Sergo Vares (Sergo Vares), Prīts Veigemasts (Priit Vōigemast), Evelīna Veigemasta (Evelin Vōigemast) un citi.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!