Kims Kiduks Venēcijas Starptautiskajā kinofestivālā. Foto: "Wikimedia Commons"
 
In Memoriam
11.12.2020

Latvijā no "Covid-19" komplikācijām miris dienvidkorejiešu režisors Kims Kiduks

Komentē
1

11. decembrī no "Covid-19" saasinājuma slimnīcā Latvijā miris pasaulē pazīstamais dienvidkorejiešu kinorežisors, Kannu, Venēcijas un Berlīnes kinofrestivālu laureāts Kims Kiduks, medijiem apstiprinājusi Kiduka tulce Darja Krutova.

Kā sarunā portālu "Delfi" pastāstījis kinorežisors Vitālijs Manskis, Kiduks Latvijā bija ieradies, lai iegādātos māju Jūrmalā. Plašākai publikai viņa uzturēšanās Latvijā nebija zināma.

Kims Kiduks (1960–2020) ir viens no pasaulē pazīstamākajiem Dienvidkorejas kinorežisoriem, kura filmas regulāri saņēmušas atzinību un balvas kinofestivālos. Kiduks studēja tēlotājmākslu Parīzē 1990. gadu sākumā, pēc tam atgriezās Dienvidkorejā, kur uzsāka scenārista karjeru. 1996. gadā uzņēma savu režisora debijas filmu "Krokodils", kas saņēma izcilas kritiķu atsauksmes Dienvidkorejā.

Kiduks ir saņēmis "Zelta lauvu" Venēcijas kinofestivālā par filmu "Pieta", "Sudraba lauvu" par filmu "3-Iron", "Sudraba lāci" Berlīnes kinofestivālā par filmu "Samaria" un Kannu kinofestivāla balvu "Un Certain Regard" par darbu "Arirang". Kiduka pazīstamāko filmu vidū ir "Sala" (2000) un "Pavasaris, vasara, rudens, ziema... un pavasaris" (2003), pēdējā no kurām iekļauta daudzās pasaules labāko filmu izlasēs.

2017. gadā režisoram tika izvirzīta apsūdzība par uzbrukumu aktrisei filmēšanas laukumā, ko vēlāk papildināja arī citu sieviešu apsūdzības par seksuālu uzmākšanos. Kiduks to pilnībā noraidīja. 2019. gadā tiesa piesprieda režisoram samaksāt sāpju naudu par uzbrukumu aktrisei, taču izbeidza lietu par seksuālo uzmākšanos pierādījumu trūkuma dēļ.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!