Aktualitātes
13.07.2017

Latvijā bez maksas būs iespēja apgūt mākslas vēstneša prasmes

Komentē
0

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs izveidojis īpašu sešu nodarbību ciklu, kurā bez maksas un Latvijā pirmo reizi būs iespēja apgūt mākslas vēstnieka jeb mākslas mediatora prasmes. Jau rudenī 20 absolventi saņems apmaksātu iespēju strādāt Latvijas Laikmetīgās mākslas centra izstādēs.

Mākslas vēstneši ir cilvēki, kuri balstoties katrs savā pieredzē un iedziļinoties konkrētajā izstādē, asistē skatītājiem, tā padziļinot viņu izstādes apmeklējuma pieredzi un ļaujot no tā gūt vairāk. Mākslas vēstnešu darba rīki ir dalīšanās ar pašam interesanto, vērtīgas norādes, jautājumu uzdošana, stāstīšana par mākslas darbiem un to autoriem, par laikmetu,  ekskursiju vadīšana un spēļu un uzdevumu veidošana.

Starp apmācību lektoriem būs tādi ievērojami savas jomas profesionāļi kā kuratori Solvita Krese, Kaspars Vanags, Zane Zajančkauska, filozofs Artis Svece, runas pedagoģe Zane Daudziņa, mākslas vēsturniece Edvarda Šmite un citi.

Latvijas Laikmetīgā mākslas centra izglītības programmu vadītāja Linda Veinberga stāsta: „Uzņemšanai pieteikties aicināti laikmetīgās mākslas interesenti bez vecuma, izglītības un profesionālās pieredzes ierobežojuma. Tie var būt seniori, bibliotekāri, bankas darbinieki, zinātnieki, studenti vai bezdarbnieki – jebkurš! Vienīgais nosacījums ir pilngadība un interese par mākslu, vēlme sarunāties ar cilvēkiem un vēlāk darboties mūsu izstādēs. Jau rudenī notiks ikgadējais Baltijā vērienīgākais laikmetīgās mākslas festivālā "Survival Kit" un decembrī gaidāma mūsu izstāde Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā "Tev ir pienākušas 1243 ziņas. Dzīve pirms interneta. Pēdējā paaudze", kas vēstīs par neseno pagātni, kad sevis paša un citu meklējumi notika analogā, nevis digitālā vidē.”

Pieteikšanās līdz 26. jūlijam, sūtot savu CV un motivācijas vēstuli uz e-pastu [email protected]. Ar apmācību provizorisko programmu, pieteikšanās un atlases kārtību var iepazīties šeit.

Programma tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un "ABLV Charitable Foundation" atbalstu.

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, starptautisku un nacionāla mēroga mākslas notikumu kurators un producents, ir lielākā Latvijas laikmetīgās mākslas institūcija. Kopš 1993. gada tas pēta un veido laikmetīgās mākslas procesus Latvijā un starptautiski, lai provocētu kritisku refleksiju par mūsdienu sabiedrības jautājumiem. Starp LLMC pazīšanās zīmēm ir vērienīgākais ikgadējais laikmetīgās mākslas notikums Latvijā "Survival Kit", laikmetīgās mākslas izstādes Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Hardija Lediņa gads un Latvijas pārstāvniecība tādos starptautiskos notikumos kā "Kochi-Muziris" biennāle, Venēcijas mākslas biennāle, Sanpaulu biennāle, Manifesta, Raumas laikmetīgās mākslas biennāle u.c. LLMC uztur vienīgo Latvijas laikmetīgās mākslas arhīvu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!