"Swedbank" dāvina grāmatas pirmos eksemplārus LNB
 
Aktualitātes
23.03.2018

Latviešu valodā iztulkota Harari grāmata "Sapiensi. Cilvēces īsā vēsture"

Komentē
0

Latviešu valodā iztulkota pasaulē par bestselleru kļuvusī Juvala Noa Harari grāmata "Sapiensi. Cilvēces īsā vēsture" (Yuval Noah Harari "Sapiens: A Brief History of Humankind"). Tās pirmie eksemplāri ar "Swedbank Latvijā" vadītāja Reiņa Rubeņa dāvinājumu šodien nonākuši Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) krājumā, papildinot arī Tautas grāmatu plauktu, informē banka.

Izraēliešu vēsturnieka Juvala Noa Harari grāmata, ko savos lasāmo grāmatu sarakstos iekļāvuši Baraks Obama, Bils Geitss un Marks Cukerbergs, neparastā veidā raugās uz cilvēces sākotni un evolūciju, kā arī pēta, kādi bioloģiski un vēsturiski faktori definējuši mūsu izpratni par to, ko nozīmē būt cilvēkam.

Atbalstot LNB akciju "Īpaša grāmata īpašā plauktā", "Swedbank Latvijā" vadītājs Reinis Rubenis bibliotēkai un tās Tautas grāmatu plauktam pasniedza grāmatas "Sapiensi. Cilvēces īsā vēsture" eksemplārus, kas drīzumā būs pieejami arī LNB lasītavās. "Ar prieku atbalstām pasaulē plaši tulkotās un apspriestās grāmatas izdošanu latviski. Esmu to lasījis angliski – lieliska, pārdomas raisoša grāmata, un tagad arī kvalitatīvi iztulkota latviski. Grāmata apskata arī vairākus jautājumus, kas aktuāli finanšu jomas nākotnei, piemēram, par mākslīgā intelekta un mašīnmācīšanās attīstību, vai jaunās tehnoloģijas būs spējīgas pastāstīt lietas par mums, kuras mēs paši, iespējams, nezinām," saka Reinis Rubenis.

"Šobrīd LNB Tautas grāmatu plauktā glabājas jau gandrīz 6 000 izdevumu – dāvinājumi gan no visas Latvijas, gan ārvalstīm. Katra šeit ievietotā grāmata ir ne vien personiski, bet arī valstiski ļoti īpaša, jo ietver dāvinātāja pašrocīgi ierakstītu stāstu. Tie visi kopā kalpos kā vēstījums nākamajām paaudzēm par laiku, kurā dzīvojam un jo sevišķi – par Latvijas valsts simtgadi. Harari grāmata būs vērtīgs papildinājums – no mūsu lasītāju jautājumiem un izrādītās intereses jau tagad zinām, ka latvisko izdevumu ar nepacietību gaida daudzi," stāsta LNB direktors Andris Vilks.

Grāmatas zinātniskais redaktors ir Andris Šnē, Dr. hist. No angļu valodas grāmatu tulkojis Māris Garbers.  Sadarbībā ar Swedbank grāmatu izdod "Zoldnera izdevniecība".  Grāmatnīcās tā būs nopērkama no 2019. gada sākuma, līdz tam tā publiski ikvienam interesentam būs pieejama tikai Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Interesenti varēs to atrast no 28. marta LNB Humanitāro un sociālo zinātņu lasītavā (2. stāvā) un Uzziņu un informācijas centrā (M stāvā).

"Swedbank" aicina arī citus uzņēmumus pievienoties grāmatu dāvināšanas iniciatīvai LNB, piepildot Tautas grāmatu plauktu ar īpašām un vērtīgām grāmatām.

LNB Tautas grāmatu plauktu Latvijas valsts simtgadē un arī pēc tam aicināts bagātināt ikviens. Lai piedalītos dāvinājumā, jāizvēlas viena īpaša grāmata, tās titullapā jāieraksta vēstījums, kāpēc dāvinātājs šo grāmatu izraudzījies. Izvēlēto grāmatu var pasniegt gan LNB, gan jebkurai citai publiskajai bibliotēkai, pievienojot dāvinājuma veidlapu, kas pieejama šeit. Bibliotekārs dāvinātājam izsniedz īpašu apliecinājumu par grāmatas dāvinājumu Tautas grāmatu plauktam.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!