Jānis Torgāns
pirms 6 gadiem
Autore, šķiet, dzīvo vēl šaurākā un noslēgtākā telpā, ja viņa domā, ka Eiropas mūzika jau `labu laiku ir atvadījusies no tonalitātes [utt.]`. Cīnoties pret Ždanovu (1948) un Dziesmusvētku dziesmu `latviskajām` melodijām, viņa drīzāk atgādina pazīstamo princesi stikla zārkā. Reālā situācija gan Vītola laikā, gan mūsdienās ir daudz komplicētāka un plašāka nekā visa šī Prokrusta gulta, kurā pats dusētājs pavisam pazudis. Ne tulkojumā, bet domas trūkumā.

Jānis Matvejs
pirms 6 gadiem
Liels paldies par rakstu, ļoti noderigi

Guntis Kārkliņš
pirms 6 gadiem
Slīcēju glābšana ir pašu slīcēju rokās, bet Dziesmusvētki īstenībā ir vācu romantisma laikmeta relikts,

ko_neko
pirms 6 gadiem
Labākais raksts, noteikti. Pētījums balstīts vēstures loģikā, ņemts vērā tā saucamā "patērētāja" noskaņojums, aktuālās politikas ietekme, pašu nozarē "nodarbināto" noskaņojums un visubeidzot - salīdzinājumā - pasaules tendence. Reti nopietni, tikpat dīvaini jēgietilpīgi pašmāju mākslas zinātnes jomā, kā izcili sniegumi mākslās.
Patiesi, būtu vēlams paskatīties arī citās mākslas jomās un veidot vismaz kritisku izpratni pret tā saucamo "tautai saprotamās mākslas" ideoloģiju, kas rada drausku vairāk apmierinātu patērētāju, bet kurai nav nākotnes. Faktiski, visa politika tāda - pēc mums kaut vai ūdensplūdi, noturēsimies drusku pie varas, kas tālāk nav mūsu darīšana!... lai mūsu populistiskajiem mērķiem ievārītās putras izstrebj mazmazbērni.

jdjd
pirms 6 gadiem
Klasika: 'latvieši žēlojas par to, ka viss ir slikti', un kādreiz bijis labi, it kā (protams, visi Cimzes semināra skolotāji un pāris tūkstoši DZ SV dziedātāju iefanoja par Vītolu, bet kā bija ar pārējiem Latvijas miljoniem?!)
...un argumenti par labu laikmetīgās mūzikas subsidēšanai arī tādi paplāni.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!