Aktualitātes
13.10.2021

Lastādijā notiks diskusija par mākslas sociālo atbildību

Komentē
0

Ceturtdien, 14. oktobrī, ISSP aicina domubiedrus, māksliniekus, aktīvistus un citus radoši domājošos uz neformālu sarunu par mākslas sociālo atbildību – situāciju Latvijā šobrīd un nākotnes vīzijām. Pasākums notiks no plkst. 18.30 "Free Riga" īpašumā Puškina ielā 11 un diskusija pēc tam būs lasāma Satori.lv.

Programmā:

18.30 Sienas gleznojuma "Māte Daba" atklāšana Lastādijas kvartālā (projekta autores Aurēlija Auzere, Santagora, Gerda Embure, Johanna Lorengela)
19.00–21.00 Diskusija (moderē Lolita Tomsone).

Diskusijas centrā būs jautājumi par mākslas sociālo atbildību: vai māksliniekiem un mākslas procesu organizētājiem ir jādomā par mākslas sociālo un/vai politisko lomu? Vai māksla var kalpot kā pretošanās forma? Vai tā var saliedēt sabiedrību, vairot sociālo solidaritāti? Vai Latvijā ir bijuši šādi piemēri? Kā vērtēt pašreizējo situāciju Latvijā – vai māksla spēlē kādu sociālu vai politisku lomu? Vai jauno mākslinieku paaudze Latvijā domā un rada citādi nekā iepriekšējās? Kādas jaunas sadarbības formas vai partnerības varam iztēloties, lai veicinātu sociāli atbildīgu mākslu?

Diskusijas rīkotāji aicina piedalīties māksliniekus, aktīvistus, mākslas un kultūras procesu organizētājus un organizācijas, kas tos atbalsta.

Dalība tikai ar derīgiem vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem.

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!