Aktualitātes
14.03.2019

Lai uzsvērtu nevienlīdzību algās, Berlīne piedāvās sievietēm 21% atlaidi sabiedriskajam transportam

Komentē
0

18. martā, kad pasaulē atzīmē Vienlīdzīgas darba samaksas dienu, sievietes Berlīnē varēs izmantot metro, tramvajus un autobusus ar 21% atlaidi. Šādi pilsētas sabiedriskā transporta operators "BVG" pievērsīs uzmanību dzimumu nevienlīdzībai atalgojuma ziņā Vācijā, kur saskaņā ar jaunākajiem statistikas datiem sievietes par darbu saņem 21% mazāk nekā vīrieši, ziņo "Politico".

Atšķirība starp sieviešu un vīriešu atalgojumu Vācijā ir viena no lielākajām Eiropā, rāda 2017. gada "Eirostat" dati. To pārspēj tikai Igaunija, kas ar 25,6% ieņem pirmo vietu, kā arī Čehija, kas ar 21,1% ierindojusies otrajā vietā. Latvija šajā topā atrodas 9. vietā ar 15,7%.

Sabiedriskā transporta operators "BVG" paziņojumā presei norādīja, ka "vairums vīriešu ne tikai sapratīs šo akciju, bet arī atbalstīs to" un ka "šis nelielais solidaritātes žests ir nieks, salīdzinot ar nevienlīdzību, ko algas ziņā piedzīvo sievietes." Tāpat uzņēmums atvainojās vīriešiem, kuri šīs akcijas dēļ jutīsies diskriminēti, vienlaikus turpinot ar retorisku jautājumu: "Bet kurš gan atvainojas sievietēm, kas saņem par 21% mazāk?"

Dažas nedēļas iepriekš Berlīne lēma padarīt 8. martu jeb Starptautisko sieviešu dienu par brīvdienu, tādējādi kļūstot par vienīgo Vācijas pavalsti, kur pieņemts šāds lēmums.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!