Aktualitātes
17.04.2020

"Kvadrifrons" piedāvās tiešsaistē piedalīties izrādes tapšanā

Komentē
0

No 20. aprīļa katru darba dienu astoņi teātra trupas "Kvadrifrons" mākslinieki satiksies stundu garā mēģinājumā, lai 24 stundu laikā radītu eksperimentālu performanci, kas pētīs virtuālos satikšanās līdzekļus un to, kā šīs tikšanās pārvērst teatrālā notikumā.

Mēģinājumu tiešraides būs skatāmas "Kvadrifrona" sociālo mediju kontos, kur skatītājiem tiks dota iespēja ne tikai novērot, bet arī ietekmēt darba tapšanas procesu, piemēram, komentēt notiekošo un ieteikt savas idejas. Tāpat pirmo reizi mēģinājumu process būs tik īss un nepierasts, norāda "Kvadrifrona" mākslinieki.

"Laikā, kad ne par ko nevaram būt droši, ir jauki, ja par kaut ko tomēr varam justies pārliecināti," paziņojumā presei raksta izrādes radošā komanda. "Šoreiz varam būt pārliecināti, ka pēc divdesmit četriem vienu stundu gariem mēģinājumiem piedzīvosim sociāli distancētu pirmizrādi. Mēs vēl nezinām, kāda un par ko šī izrāde būs, jo mēģinājumu procesu radošā komanda sāks no nulles un skatītājiem būs iespēja izsekot visai šī teatrālā notikuma tapšanas gaitai. Varbūt tā būs ļoti gara, varbūt minūti īsa, iespējams, garlaicīga, vai tieši otrādi – ļoti aizraujoša. Kas to lai zina. Mūsu mērķis ir pēc iespējas priecīgāk pavadīt laiku jautru un radošu domubiedru un skatītāju kompānijā, izpētīt virtuālo platformu mākslinieciskās iespējas un varbūt atklāt ko nebijušu."

Izrādi veidos režisors, aktieris Reinis Boters, režisors, aktieris Klāvs Mellis, gaismu mākslinieks Kārlis Staņa, režisore Paula Pļavniece, scenogrāfs, aktieris Andris Kaļiņins, dramaturģe Linda Rudene, horeogrāfs, režisors Rūdolfs Gediņš, režisore, aktrise Sabīne Alise Ozoliņa.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!