Aktualitātes
07.07.2021

"Kvadrifrons" aicina iepazīt vecpilsētu jaunā izrādē "Rīgas ļerpatas hronika"

Komentē
0

Teātra trupa "Kvadrifrons" radījusi audiālu pastaigu izrādi "Rīgas ļerpatas hronika", kas pirmizrādi piedzīvos 14. jūlijā.

Ances Strazdas un Klāva Meļļa radītajā darbā cieši savijas dažādas teikas un nostāsti par Rīgas izcelšanos un potenciālo bojāeju. Sekojot izrādes gaitā sastapto varoņu sniegtajiem pavedieniem un norādēm, darba skatītāji tiek aicināti doties "aizraujošā piedzīvojumā, kas šķietami risinās tepat, aiz mazo Vecrīgu namu durvīm, lai atrisinātu Rīgas ļerpatas noslēpumu un izglābtu pilsētu no iznīcības." 

Kā skaidro veidotāji, izrāde ir neparedzams piedzīvojums, kurā vienlīdz lielu lomu spēlē mitoloģija, modernās tehnoloģijas, Rīgas arhitektūra un dažādas piedzīvojumu literatūras un detektīvromānu žanra klišejas. "Izrādes centrālā ass ir pati Vecrīga, kas simboliski uzskatāma par Rīgas kodolu ‒ "tukšo zonu" jeb "nulles punktu", kura apmeklējums lielai daļai sabiedrības zināmā mērā asociējas tieši ar kultūras un izklaides piedāvājuma baudīšanu. Tomēr vienlaikus Vecrīga pēdējo gadu laikā pakāpeniski kļuvusi rīdziniekiem sveša ‒ vispirms tā tika atdota masu tūrismam, kas noveda pie tā, ka vecpilsētā mājvieta vairs nav teju nevienam vietējam iedzīvotājam, bet tagad, ņemot vērā ieilgušās krīzes izraisītos ierobežojumus, liela daļa Vecrīgā esošo pulcēšanās vietu joprojām ir slēgtas un Rīgas pilsētas centrs tiek apmeklēts arvien retāk," teikts paziņojumā presei.

Gaidāmajā izrādē "Kvadrifrons"  piedāvās jaunu skatpunktu uz Rīgu. "Lai arī pēdējā laikā arvien biežāk tiek meklēti ceļi kultūras decentralizācijai, ceram, ka ar šīs izrādes palīdzību rīdzinieki un pilsētas viesi pacels acis un papriecāsies arī par piemirsto vecpilsētas jaukumu," raksta audiopastaigas veidotāji.

Izrādē piedalīsies aktieri Reinis Boters, Matīss Budovskis, Anta Aizupe, Gatis Gāga, Kaspars Dumburs un citi.

"Rīgas ļerpatas hronikas" sākuma punkts ‒ Torņu iela 1, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles "Arsenāls" galvenā ieeja. Tur apmeklētājus sagaidīs informatīvs plakāts par to, kā uzsākt izrādes ceļojumu. Katra no izrādē iekļautajām septiņām pieturām izrādes gaitā tiek atklāta iepriekšējā punktā. Izstāde visiem interesentiem ir pieejama bez maksas līdz pat šī gada 30. augustam. Izrāde ilgst aptuveni divas ar pusi stundas, tomēr precīzs pastaigas garums atkarīgs no tā, cik raits ir tās apmeklētāja solis. 

Sīkāku informāciju par "Rīgas ļerpatas hroniku" meklējiet "Kvadrifrona" mājaslapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!