Fjodors Dostojevskis
 
Aktualitātes
15.11.2018

Kuveita aizliedz simtiem grāmatu, tostarp Dostojevska "Brāļus Karamazovus"

Komentē
0

Kuveitas varasiestādes iekļāvušas melnajā sarakstā gandrīz 1000 darbu, ieskaitot Fjodora Dostojevska romānu "Brāļi Karamazovi", kura centrālās tēmas ir morāle, brīvā griba un Dieva eksistence, ziņo "The Guardian".

948 aizliegtās grāmatas nevarēs parādīties Kuveitas starptautiskajā grāmatu tirgū, kas šajā Persijas līča valstī notiek līdz 24. novembrim.

20. gadsimta 70. un 80. gados Kuveita bija reģiona izdevējdarbības centrs, taču pēdējos gados valstī pie varas nākuši reliģiski konservatīvie spēki, kas aizlieguši vairāk nekā 4000 grāmatu, starp tām arī Viktora Igo "Parīzes Dievmātes katedrāli" un Gabriela Garsijas Markesa "Simts vientulības gadu".

Aizlieguma pamatā ir 2006. gadā pieņemtais likums, kas nosaka virkni pārkāpumu, par kuru nodarīšanu sodāmi gan izdevēji, gan žurnālisti. Starp tiem ir islāma vai Kuveitas tiesu sistēmas apvainošana, nacionālās drošības apdraudēšana, "nemieru kurināšana" vai "netikumīgu" darbību atainošana.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!