Aktualitātes
09.07.2021

Kur jums te ir kultūra? "Satori" aicina uz diskusijām un koncertiem Rīgas apkaimēs

Komentē
0

Interneta žurnāls "Satori" rīkos apkaimju kultūras dienas "Kur jums te ir kultūra?", lai pievērstu uzmanību kultūras pieejamības problēmai Rīgas apkaimēs.

"Satori" kultūras dienas ir 4 pasākumu cikls, kas noritēs Vladimira Kudojara parkā Dārziņos (13. jūlijā.), Maskavas forštatē (laiks un vieta tiks precizēta), Mežaparka un Čiekurkalna apkaimē (20. jūlijā, vieta tiks precizēta), kā arī Anniņmuižas parkā Anniņmuižā (21. jūlijā). Katrs pasākums sāksies pulksten 18.00 ar vietējā gida vadītu kultūrvēsturisku ekskursiju pa apkaimi, tam sekos Ritas Rudušas vadīta diskusija, kurā tiks šķetinātas ar kultūras pieejamību saistītās problēmas konkrētajā apkaimē, bet vakars noslēgsies ar grupas "JUUK" vai tās dalībnieku Edgara Šubrovska un Sniedzes Prauliņas koncertu.

Rīgā pēdējos gados aizvien vairāk ir aktualizējusies diskusija par apkaimju attīstību, nozīmi un lomu. Kultūra un sabiedriskā dzīve Rīgā cieši koncentrējas centrā, tāpēc pastāv nevienlīdzība starp centra un apkaimju iedzīvotājiem, ko pagaidām nespēj mazināt ne apkaimju biedrības, ne Rīgas dome. Interneta žurnāls "Satori" ar šo pasākumu ciklu cer mazināt pastāvošo nevienlīdzību, piedāvājot apkaimju iedzīvotājiem kvalitatīvu laikmetīgo kultūru, ļaujot centra iedzīvotājiem labāk iepazīt apkaimes un diskusijās apzinot apkaimju vajadzības. Diskusijās piedalīsies gan vietējie aktīvisti un iedzīvotāji, gan Rīgas domes pārstāvji, bet pēc diskusiju cikla noslēguma plānots sagatavot un Rīgas domei piedāvāt ieteikumu sarakstu esošās situācijas uzlabošanai.

Plašāka informācija par "Satori" apkaimju kultūras dienām atrodama www.satori.lv, kā arī "Satori" feisbuka lapā. Lai apmeklētu pasākumus, būs jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas sertifikāts kopā ar personu apliecinošu dokumentu.

Pasākumu cikls notiek sadarbībā ar Rīgas apkaimju aliansi un tās biedrībām. Projektu finansiāli atbalsta Konrāda Adenauera fonds un Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!