Aktualitātes
27.07.2021

Kuldīgā notiks pirmais "Demokrātijas festivāls"

Komentē
0

6. un 7 augustā biedrība "Kurzemes NVO centrs" aicina uz Kuldīgu, kur notiks "Demokrātijas festivāls". Tie ir demokrātijas svētki, kuru organizēšanā iesaistījušies vietējās kopienas aktīvisti, dažādu organizāciju pārstāvji un mākslinieki. Divu dienu garumā festivālā notiks gan sarunas, gan cita veida aktivitātes, kuras vieno mērķis veicināt demokrātijas kultūras attīstību.

Festivāla rašanās saistīta ar jau divus gadus Kuldīgā notikušo Demokrātijas kafejnīcu, kuras mērķis ir radīt brīvu telpu sarunām par sabiedrībā aktuālām tēmām. Nākot uz šo pasākumu, cilvēki nezina, ne par kādām tēmām tiks runāts, ne ar ko kopā sēdēs pie galdiņa, ne arī kas vadīs diskusijas (diskusijas vadīt tiek aicināti mākslinieki, literāti, aktieri, zinātnieki, politiķi, sabiedriskie aktīvisti u.c., kuri līdz pasākumam tiek turēti noslēpumā). Diskusijās visi iesaistās kā līdzvērtīgi sarunu partneri, sarunu tēmu izvēlē iesaistoties gan pasākuma apmeklētājiem, gan diskusiju vadītājiem.

Šogad Demokrātijas kafejnīcas ideja ir paplašināta, organizējot festivālu, kurā būs vieta ne tikai diskusijām, bet arī citām demokrātiskas līdzdalības formām. Festivāla dalībnieki varēs ne tikai piedalīties Demokrātijas kafejnīcā, bet arī līdzdarboties Demokrātijas lietu muzeja izveidē, iestudēt foruma teātri, sacensties Demokrātijas rīka kapināšanas turnīrā, baudīt Demokrātijas garšu un vēl citos veidos svinēt svētkus par godu demokrātijai.

Festivāls notiks Kuldīgā, Mucenieku ielā 9. Ieeja festivālā ir bez maksas.

Apmeklējot festivālu, jāuzrāda Covid-19 sertifikāts.

Sekot līdzi Demokrātijas festivāla jaunumiem var festivāla "Facebook" lapā "Demokrātijas festivāls Kuldīgā".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!