Juris Zalāns
pirms 6 gadiem
Ja autore vēlas izteikt viedokli un būt nediskreditējama, tad mūsdienās ir lieliska iespēja. Paudiet savas domas anonīmos komentāros. Varēsiet droši rakstīt, ko vien sirds vēlas. Ja uzskatāt, ka viedoklim ir lielāks svars, ja to izsaka "normāls" sabiedrības loceklis, tad visnormālākais mūsdienās nešaubīgi ir anonīmais komentētājs.
Runājot par par sadaļu "Laulība", es būtu gatavs pilnībā piekrist, ja vien šobrīd aiz loga būtu 19. gs. beigas nevis 21. gs. sākums.

klaidone
pirms 6 gadiem
ir savi plusi būt resnai, neglītai lesbietei vai kucei, bet vēl labāk - visām trim kopā. jo, ja tapsiet uzklausīta būdama resna, neglīta un lesbiete, tad ir garantija, ka esat radījusi patiesu mākslu, a tā - ej nu sazini - varbūt klausītāji tik par to vien domā kā jūs ievilkt gultā.

Diāna Eisaka
pirms 6 gadiem
viedoklim ir tomēr jābūt "ar svaru" - kā cilvēks kaut ko var teikt par Parīzi, piemēram, ja viņš tur nav bijis, ir tikai skatījis bildītes google vai klausījies draugu nostāstus.

andža
pirms 6 gadiem
Kāpēc autore apgalvo, ka, ja esi neprecēta, neglīta, lesbe vai bez bērniem, tevi ir kaut kādā ziņā zemāks sociālais statuss, vai tavam viedoklim ir mazāks svars? No kurienes tādas idejas?

Malējais
pirms 6 gadiem
interesanti, kad sāksies kariņš, Linda iestāsies par 50/50 dzimumu kvotām un proporcionālu seksuālo minoritāšu pārstāvību arī armijā, ne tikai Saeimā? 
..... retoriski, protams....

Malējais
pirms 6 gadiem
katrs atrod sev 'ienaidnieku', izrietot no paša dēmonu dabas.
un atradis tos, uzdod ienaidnieku par pasaules mēroga problēmu.
ja es nostātos Rīgas centrā ar plakātu 'visas sievietes ir neglītas, resnas lesbietes', tad man apkārt savāktos bariņš ar neglītām, resnām un seksuāli aizskartām sievietēm. un mans subjektīvais skatījums uz pasauli būtu nenoliedzami precīzs.
tā arī Linda ierīkojusi blindāžu ap kuru snaikstās brutāli, radikāli, patriarhāli, reliģiozi fanātiski dinozauri.
Man prātā nāk pasaka par Sarkangalvīti…. Hehe...

Sandija Salaka
pirms 6 gadiem
Nu nezin.. man jau liekas, ka būt par "lesbieti", kaut vai bišku pietēlot, mūsdienu populārajā kultūrā ir ļoti trendīgi. Nejaušības pēc aiz neko darīt viesnīcas numuriņā, esot komandējumā, paskatījos MTV Awards ceremoniju - nebiju skatījusies MTV, šķiet, kādus gadus 5 vismaz. Lesbošanās tur bija teju katra apbalvotā klipa neatņemama sastāvdaļa! Jaunas un ne tik jaunas popzvaigznes, Nikija Mināža ar savu lielo pakaļu un meitenēm ar zeļonkas sasmērētiem dibeniem goroties pa skatuvi nepārprotami "lesbiskās" seksa pozās... Es neko nenosodu! Tas bija interesanti, bišku arī atvieglojums, ka maniem bērniem MTV liekas tāds oldskūls, bet tas tak kaut kā parāda to "populāro tendenci" - sieviešu/meiteņu mīlināšanās ir cool! Vismaz popkultūrā. Sajūta tajā viesnīcas numuriņā, skatoties MTV, kā adult channel:):) Tikai kam tas viss domāts? Sieviešu sekss kā vīriešu iepriecinājums.. un viņas nekad nav ne resnas, nekā. Pašas seksīgākās!
Bet ja nopietni, tad visu cieņu drosmīgajām latviešu sievietēm, kas izsakās par sieviešu tiesībām un dzimumu līdztiesību. Man tikai dažkārt rodas sajūta - kam?? Vai ir kādi pretinieki? Cammon, meitenes, Latvijā?:) Mēs esam stiprais dzimums un mums ne par ko nav nevienam jāattaisnojas. Tas tā ir bijis jau no manas omes laikiem.
Peace!

Rasma Pipike
pirms 6 gadiem
Šo rakstu lasīju divas reizes, lai nepārsteigtos ar savām pārdomām. Pirmkārt - galvā pulsē jautājums- par ko ir šis raksts? Nav jau tā, ka tēmas būtu svešas, bet tomēr: škiet pašā rkstā autorei zudusi smalkā izteiksmes forma par jutīgiem jautājumiem un kā tos traktēt. Kas ir kuce un kas ir lesbiete- šie vārdi skan smagi ši raksta kontekstā un tādejādi škiet aizskar gan vienas, gan otras grupas pārstāvjus. Otrkārt, kārtējo reizi pārliecinos, ka vispārinājumi dara kaitējumu, bet tikai retais, kurš jūtas savādāk, kā apgalvo autore, protestēs pret vispārinājumu. Treškārt, visu cieņu autorei par pēdejo daļu, bet ja vien autore pati netic visam tam, pret ko pati iestājas, kāpēc to pateikt ir tik būtiski? Visticamāk spēcīgam cilvēkam ir spēks dzīvot arī bez otras puses - dzīvesdrauga un visticamāk vairums nepieprasīs, lai slēpies. Ceturtkārt, pēdejā rindkopa, manuprāt, ir visai atklāta stereotipu kultivēšana, tikai nezinu vai tas attaisno to, ja pats esi stereotipu subjekts.

Beze
pirms 6 gadiem
Ja pieņem, ka heteroseksualitāte ir patriarhālas sabiedrības būtisks stūrakmens un veids, kā kontrolēt sievietes uzvedību, tad nav brīnums, ka lezbietes, neprecētas un bez bērnu sievietes tiek peltas un izstumtas kā bīstamas un nevēlamas.

pt
pirms 6 gadiem
Starp citu, lai paustu viedokli "negribu braukt uz Parīzi/ Pekinu/Pleskavu" pilnīgi pietiek ar bildītēm un draugu stāstiem.
Bet, Jūsuprāt, par sieviešu problēmām var izteikties tikai sievietes?

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
Bet kāpēc tik ļoti nozīmīgi ir "tapt sadzirdētam/sadzirdētai"? "Masas" nesaprot - un? Nekad jau nav tā, ka nesadzird un nesaprot neviens - varbūt pats/pati neuzskata par ievērības cienīgu to, kurš/kura klusībā "sadzirdējis".
Bet sociālie stereotipi neizbēgami. Cilvēki domā asociatīvi.

akmens
pirms 6 gadiem
Ķermeņu funkcijas ir divu saprātu smadzenēs atspoguļojums. Katrā sievietē slēpjas vīrietis un otrādi.

Hičenss
pirms 6 gadiem
Ko lai saka, forši radi(bez ironijas).
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!