Aktualitātes
14.05.2020

Krīzes smagi skartās kultūras nozares atbalstam lūgs 32 miljonus eiro

Komentē
0

Kultūras ministrija lūgs valdībai piešķirt 32 miljonus eiro ārkārtas situācijas smagi skartās kultūras nozares stiprināšanai, intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Kā minēja Puntulis, nauda tiks izmantota gan zaudējumu kompensēšanai, gan Latvijas kultūrtelpas atbalsta pasākumiem. Nākamnedēļ plāns tiks iesniegts Finanšu ministrijā.

"Protams, lielu daļu no minētās summas veido kompensācijas, bet mums arī jārada visādi atbalsta mehānismi, lai kultūras nozare pandēmijas laikā nevis izdzīvotu, bet arī spētu radīt kaut ko jaunu. Jā, viens no veidiem kā sniegt atbalstu ir valsts pasūtījums visās ar Latvijas kultūru saistītajās nozares," sacīja ministrs.

Pulcēšanās ierobežojumu dēļ kultūra ir viena no krīzes vissmagāk skartajām nozarēm, un tai atbalstu solījis gan Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), gan finanšu ministrs Jānis Reirs (JV). Plānots, ka kompensācijas tiks izmaksātas par ārkārtas situācijas laikā nenotikušajiem vai atceltajiem kultūras pasākumiem.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!