Foto: Unsplash.com
 
Aktualitātes
14.01.2021

Krīzes skarto kultūras institūciju atbalstam piešķir 3 miljonus

Komentē
0

Komersanti, biedrības un nodibinājumi, kuru darbība saistīta ar pastāvīgu publisku kultūras norišu nodrošināšanu un bijusi ierobežota Covid-19 valstī noteikto drošības pasākumu dēļ, arī 2021. gadā varēs pieteikties atbalstam Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) mērķprogrammā "Covid-19 ietekmēto kultūras institūciju ilgtspēja". Tās turpināšanai līdz š.g. 30. jūnijam valdība no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem šodien lēma piešķirt 3 000 000 eiro.

Mērķprogrammas ietvaros šogad paredzēts atbalstīt aptuveni 660 organizācijas, katrai no tām mēnesī paredzot vidēji 4 469 eiro.

Mērķprogrammas ietvaros atbalsts tiks sniegts kultūras jomas komersantiem, biedrībām un nodibinājumiem:

  • kuru apgrozījuma kritums 2020. gadā pret 2019. gadu bijis vidēji 30%;
  • kuras nav nonākušas grūtībās atbilstoši piemērojamam komercdarbības regulējumam un tām nav nodokļu parādu;
  • atbalsta intensitāte regulārajiem ikmēneša maksājumiem par telpu un zemes nomu, komunālajiem pakalpojumiem, obligātajiem apsaimniekošanas pakalpojumiem atbilstoši normatīvajiem aktiem, apdrošināšanai u.c. tiek sniegts 90% apmērā no veiktajiem izdevumiem;
  • samaksātās darba algas un to nodokļi, ja nav pieprasīts atbalsts Valsts ieņēmumu dienesta atbalsta programmās, tādā pašā apjomā un apmērā, kā to sniedz Valsts ieņēmumu dienests;
  • atbalsta apmērs vienai organizācijai mēnesī nepārsniedz 30 000 eiro;
  • mērķprogrammas ietvaros sniegto atbalsta apmēru par vienām un tām pašām attiecināmajām izmaksām nevar apvienot ar citu valsts atbalstu, kas piešķirts Covid-19 ietekmes mazināšanai.

Atbalsts VKKF mērķprogrammā "Covid-19 ietekmēto kultūras institūciju ilgtspēja" pērn, laika posmā no 2020. gada 13. marta līdz 2020. gada 31. decembrim sniegts trīs kārtās, mērķprogrammas finansējumu 2 400 000 eiro apmērā piešķirot kopumā 300 projektiem.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!