Aktualitātes
11.12.2020

Kristapa Vanadziņa trio izdod singlu "Land Of Hope And Glory"

Komentē
0

Kristapa Vanadziņa trio izdevis singlu "Land Of Hope And Glory", kas ir pavasarī gaidāmā albuma priekšvēstnesis.

Kristaps Vanadziņš ir viens no labākajiem Latvijas mūsdienu džeza pianistiem, kurš mūzikas telpā atgriezis džeza trio sastāvus. Šobrīd trio sastāvā top jauns albums, kas džeza mūzikas izdevniecības "Jersika Records" paspārnē iznāks 2021. gada pavasarī.

Kā stāsta mūziķis, singla "Land Of Hope And Glory" pamatā ir komponista Edvarda Elgara (Edward Elgar) melodija no viņa pirmā militārā marša. ""Cerību un godības zeme" – atbilstošāks nosaukums 2020. gadam patiesībā nav iespējams. Tur ir iekļauts šis kods – zemes mūžīgās cerības un slava Dievam. Cerība uz normālu un jau pārkārtotu pasauli, bez tukšiem notikumiem un bez tukšvārdības," pauž Kristaps Vanadziņš.

Pašreizējo sastāvu veido ilggadēji džeza mūzikas pazinēji: pianists Kristaps Vanadziņš, basists Jānis Rubiks un bundzinieks Rūdolfs Dankfelds. Kristaps Vanadziņš darbojies kā mūziķis un producents vairākos ierakstos. 2020. gadā producējis divus lieliskus ierakstus: Jolantas Gulbes-Paškevičas "Gaisma krīt" un Ievas Kerēvicas albuma "Centerwise" izdošanu. Teju 10 gadu garumā Kristaps bijis līdzdalīgs muzikālajā un dejas koncertšova "Cabaret" sagatavošanas procesos. Vairākus gadus darbojas arī kā mākslinieciskais vadītājs Dailes nama mūzikas salonā. Uzstājies un sadarbojies kopā ar tādiem ārzemju mūziķiem kā Esbjērns Svensons (Esbjõrn Svennson), Čainu Mozes (China Moses), Deboru Kārteri (Deborah Carter), Dāvidu Kikoski (David Kikoski) un Lorēnu Fīldu (Lauren Field). K. Vanadziņš jau izdevis trīs albumus, "The New trio", "Himalaj" un solo albumu "Piano improvisations". Vanadziņa džeza ansambļu repertuārā vienmēr saplūst vairāki žanri, spēlētajās kompozīcijās saklausāmi neparasti harmoniski risinājumi un radošas novitātes.

Singls jau ir pieejams "Spotify" un citās mūzikas straumēšanas platformās, kā arī digitāli iegādājams izdevniecības "Jersika Records" "Bandcamp" lapā. 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!