Aktualitātes
08.08.2022

"Kriminālās ekselences fonda" komanda uzņem filmu par deviņdesmitajiem Latvijā

Komentē
0

Filmas "Kriminālās ekselences fonds" radošā komanda ir sākusi gatavot jaunu filmu "Tumšzilais evaņģēlijs" – kriminālstāstu, kura darbība risinās 90. gados Latvijā. Ņemot vērā, ka filma top bez valsts atbalsta, sākta arī pūļa līdzfinansējuma kampaņa.

Filmas galvenais varonis, jaunais kriminālpolicijas izmeklētājs Romāns Skulte, sāk strādāt mentenē Rīgā 90. gadu vidū. Skulte ir pilns entuziasma mainīt pasauli – attīrīt to no noziedzības, korupcijas un visa pārējā, kas viņam derdzas. Ātri vien viņš saprot, ka ar ideālismu tālu netiks, un, lai cīnītos gan ar kriminālo pasauli, gan ar paša iecirkni, kuru, kā Skulte redz, ne vienmēr interesē godīgu pilsoņu drošība, viņam nāksies pārkāpt šādus tādus noteikumus un principus.

Filmai tapis arī tīzeris:

Līdzīgi kā "Kriminālās ekselences fondā" arī šoreiz filmas uzņemšana lielā mērā notiek pašu spēkiem – filmā piedalīsies neprofesionāli aktieri, savukārt nepieciešamo finansējumu "KEF Studio" cer iegūt pūļa līdzfinansējuma kampaņā.

"Komanda ir pieradusi strādāt ekonomiskā režīmā, kad daļa aktieru strādā bez atalgojuma, kā arī mums ir daudz atbalstītāju, kas palīdz ar materiāliem un vēl vairāk tādu, kas palīdz ar sitienu uz pleca, bet viens ir skaidrs – bez piķa mums neiztikt. Tādēļ ir pienācis brīdis, kad aicinām kinomīļus atvērt savus maciņus un piedalīties filmas "Tumšzilais evaņģēlijs" tapšanā, atbalstot tās kolektīvā ieguldījuma jeb crowdfunding kampaņu. Ar tās palīdzību plānojam savākt kādu daļu filmas budžeta un iesaistīt potenciālos skatītājus filmas tapšanas procesā, pretim piedāvājot dažādus vairāk vai mazāk noderīgus štruntus, sākot ar galveno, kas nepieciešams daudziem pašmāju kino cienītājiem – "Grēksūdzi"," raksta filmas veidotāji.

Pašlaik savākti jau vairāk nekā 7000 eiro jeb apmēram puse no nepieciešamajiem līdzekļiem. Kampaņa norisināsies līdz 15. septembrim. Atbalstīt filmu iespējams šeit.

"Tumšzilais evaņģēlijs" pie skatītājiem nonāks 2023. gada nogalē vai 2024. gada sākumā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!