Aktualitātes
07.06.2022

Krievijas neatkarīgais TV kanāls "Doždj" turpmāk tiks raidīts no Rīgas

Komentē
0

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pirmdien izsniegusi apraides atļauju Krievijas neatkarīgajam televīzijas kanālam "Doždj", kas nozīmē, ka kanāls turpmāk tiks pārraidīts no Rīgas.

"Doždj"  ("Дождь"/"TV Rain") darbību uz laiku pārtrauca marta sākumā. Telekanāla ģenerāldirektore Nataļja Sindejeva to pamatoja ar Krievijas Valsts domes pieņemto likumu par "viltus ziņām", kas draud ar cietumsodu žurnālistiem, kas ziņo par Krievijas zaudējumiem Ukrainā. Pēc darbības apturēšanas Krieviju pameta kanāla galvenais redaktors Tihons Dzjadko un vairāki citi redakcijas darbinieki, taču jau tobrīd tika apspriestas iespējas atjaunot kanāla darbību citā formātā.

"Doždj" Latvijā reģistrēto TV programmu sarakstā būs no 9. jūnija. Vienlaikus ar apraides atļaujas izsniegšanu telekanālam "Doždj" NEPL lēmis no 9. jūnija aizliegt Latvijas teritorijā translēt visus Krievijā reģistrētos kanālus, kopskaitā ap 80.

2010. gadā Krievijā dibinātais "Doždj" ir diennakts televīzijas kanāls, kas pārraida ziņas, analītiskos, diskusiju un autorraidījumus, kā arī koncertus un dokumentālās filmas. 20. augustā Krievijas Tieslietu ministrija kanālu iekļāva ārvalstu aģentu sarakstā.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā uz Latviju pārcēlušies jau vairāki neatkarīgie mediji, tostarp Vācijas raidsabiedrības "Deutsche Welle" (DW) Maskavas birojs un laikraksts "Novaja Gazeta". Jau ilgāku laiku Rīgā darbojas neatkarīgā krievu medija "Meduza" redakcija.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!