Foto: Unsplash.com.
 
Aktualitātes
09.06.2022

Krievijā plāno sodīt par jebkādu "LGBT+ propagandu"

Komentē
0

Krievijas Valsts domē iesniegts likumprojekts, kas paredz bargus naudas sodus par "netradicionālu seksuālu kontaktu" popularizēšanu. Atšķirībā no iepriekš pieņemtā likuma par "LGBT+ propagandas" izplatīšanu nepilngadīgo vidū, jaunais likums attiektos arī uz pieaugušajiem, vēsta "Radio Svoboda".

Likumprojekts paredz sodus līdz 500 tūkstošiem rubļu (apmēram 8 tūkstošiem eiro) fiziskām personām un līdz 10 miljoniem rubļu (apmēram 160 000 eiro) juridiskām personām.

"Ģimene, mātišķība un bērnība to tradicionālajā, no senčiem mantotajā izpratnē ir vērtības, kas nodrošina nepārtrauktu paaudžu maiņu un rada apstākļus Krievijas daudznacionālās tautas pastāvēšanai un uzplaukumam, tāpēc šīs vērtības pelnījušas īpašu valsts aizsardzību," teikts likumprojektā.

Likumprojektu domē iesnieguši deputāti no Krievijas aneksētās Ukrainas pilsētas Sevastopoles. Plānots, ka grozījumi tiks ieviesti Administratīvo pārkāpumu kodekss.

Krievijā kopš 2013. gada jau eksistē likums, kas paredz atbildību par "netradicionālo seksuālo orientāciju propagandu nepilngadīgo vidū". Kā norāda cilvēktiesību aizstāvji Krievijā, pēc likuma pieņemšanas LGBT+ kopienas situācija ir pasliktinājusies.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!