Aktualitātes
22.07.2021

Krievija aizliedz tirgot grāmatas ar nacisma simboliku uz vāka

Komentē
0

Saskaņā ar nesen veiktām izmaiņām likumā grāmattirgotāji Krievijā spiesti izņemt no apgrozības grāmatas ar nacistu simboliku uz vāka. Vienlaikus veikti likuma grozījumi, kas aizliedz autoriem vilkt paralēles starp nacisma un staļinisma noziegumiem, vēsta "The Calvert Journal".

Lai pildītu jaunā likuma prasības, Krievijas grāmatizdevēju asociācija publicējusi rekomendācijas tirgotājiem, aicinot izņemt no plauktiem grāmatas ar nacisma simboliku uz vāka. Tiem tirgotājiem, kas pieprasīja sīkāk definēt, kādas grāmatas vairs nav atļauts pārdot, piedāvāts iepazīties ar Vladimira Putina preses sekretāra Dmitrija Peskova paziņojumu.

"Ja uz vāka redzami lieli, lieli attēli, ir skaidrs – šāda popularizēšana, protams, ir pilnīgi lieka un pēc likuma nepieņemama. Attēli grāmatas iekšienē ir cita lieta," Peskovu citē "Kommersant". Pašlaik vairākas Krievijas ministrijas strādājot pie grozījumu precizēšanas.

Kā ziņo "The Calvert Journal", jaunie likuma grozījumi jau ietekmējuši Krievijas izdevējdarbības jomu. Krievijā pazīstamais ilustrators Andrejs Bondarenko izdevumam "Новая газета" pastāstījis, ka šī iemesla dēļ noraidīta viņa ilustrācija Stīvena Freja grāmatai "How To Make History" – tā attēloja žurku ar Hitlera ūsām un nacistu cepuri. Lai gan pašas grāmatas galvenais varonis cenšas atbrīvot pasauli no nacisma un ceļo laikā, lai novērstu Hitlera piedzimšanu, grāmatas izdevēji norādījuši, ka nacisma simbolikas dēļ šādu vāka ilustrāciju nevar publicēt.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!